En lärare lovade sin elev en dejt om han klarade matteprovet

av sofia

25 April 2023

En lärare lovade sin elev en dejt om han klarade matteprovet
Advertisement

Studietiden är en period i livet som många av oss har ett positivt minne av. Under större delen av denna period är man mycket ung och befinner sig i ett ögonblick av livet fullt av möjligheter och full av energi. Man träffar nya människor och utforskar olika verkligheter.

När vi pratar om lärande har vi väldigt ofta att göra med en lärare eller professor av något slag. Huvudpersonen i den här berättelsen är en lärare, en med lite mer originella metoder. Hon har valt en metod som garanterat är outside the box för att motivera en av sina elever till att förbättra sina studieresultat.

via Msn

Advertisement

Leila Vidriales är en lärare som kontaktades av en ung man för att få matematikhandledning för att klara ett prov som han snart skulle behöva skriva. Än så länge inget konstigt.

Det finns många elever, i alla åldrar och kön, som vänder sig till en privatlärare för att få handledning. Inget nytt eller slående i detta. Den vackra professorn lade dock genast märke till blickarna hon fick av sin elev: "Han betedde sig på ett flirtigt sätt. Jag märkte redan från början hur han såg på mig och han hade en allt för 'tillmötesgående' attityd mot mig". Detta är vad kvinnan berättar i en video som publicerades på sociala medier.

Så hon kom på en idé för att locka pojken till att ta sina studier på större allvar.

Advertisement
geralt/Pixabay - Not the actual photo

geralt/Pixabay - Not the actual photo

Hon hade lovat honom att om han klarade sin tenta, som han tog privatlektioner för, skulle hon gå ut med honom. En dejt i alla avseenden ifall han klarade provet.

Detta motiverande löfte gav definitivt resultat och den unge mannen lade mycket mer ansträngning på sina studier och till slut lyckades han klara sitt prov briljant! Sedan återstod det bara för kvinnan att hålla sitt löfte, och ett löfte är ett löfte.

Leila sa att hon gick ut med mannen och underströk att han var myndig och till och med äldre än henne. De gick och bowlade på sin ovanliga dejt och hade en trevlig dag.

Trots detta har pedagogen avslöjat att hon inte längre kommer att använda sig av denna metod i framtiden, till stor besvikelse för många användare som gärna hade tagit några extra lektioner. Vad tycker du om hennes ovanliga sätt att uppmuntra sina elever?

Advertisement