"Min mamma är rik, men jag har inte ens råd att sätta på värmen hemma och hon vägrar hjälpa mig"

av sofia

11 Maj 2024

En mamma som är miljonär förblir likgiltig inför sin dotters svåra ekonomiska situation
Advertisement

Vanligtvis hör vi människor säga att de är beredda att göra vad som helst för sin familj. För de flesta stämmer detta och familjemedlemmar prioriteras vanligtvis alltid.

Dock visar de sällsynta undantagen att inte alla tänker på andra på samma sätt, inte ens när det gäller deras närmaste. Ett exempel på detta är kvinnan i denna berättelse, en mamma som är "chockad" över sina föräldrars likgiltighet.

via Mumsnet

Advertisement

En mamma i ekonomiska svårigheter berättar sin historia

Freepik - Not the actual photo

På Mumsnet-forumet lade en kvinna upp ett utförligt inlägg för att beskriva sin ovanliga familjesituation och frågade sedan vad andra tyckte om hennes historia.

"Jag är nyfiken på vad folk tycker om min livshistoria. Min mamma är mycket förmögen och är god för flera miljoner pund, hon är helt enkelt rik. Men jag och min man har kämpat ekonomiskt i nästan 15 år," inledde kvinnan sin berättelse.

Det är en märklig situation med tanke på mammans ekonomiska situation. Men varken kvinnan, hennes make eller deras barn har någonsin beaktats av kvinnans mamma.

"Trots att vi klarar oss, har vi inte råd med lyxigheter: inte en middag ute eller leksaker för att skämma bort barnen. Varje jul börjar jag sälja saker för att kunna köpa julklappar till barnen," förklarade hon. Men varför behandlar hennes mamma henne så?

Advertisement

En konstig attityd

Freepik - Not the actual photo

Detta är den mest "chockerande" delen, eftersom den 56-åriga kvinnan förklarade att hon aldrig har haft någon typ av konflikt med sin familj, absolut ingenting som kan förklara en sådan likgiltighet. "Det har aldrig hänt något större gräl eller liknande mellan oss, hon har aldrig erbjudit sig att hjälpa mig ekonomiskt och jag har aldrig bett om det. Men hon vet att min familj har haft ekonomiska svårigheter i många år", säger kvinnan.

"Hon är 80 år gammal, och sedan min far (hennes make) gick bort, började hon umgås med en annan man. Hon är väldigt generös mot honom, medan hon aldrig ens har erbjudit sig att betala för en lunch ute eller en aperitif för mig. Ärligt talat är jag chockad över hennes likgiltighet, men jag kan inte göra något åt det: det är hennes pengar och hon har rätt att spendera dem som hon vill. Men som mamma skulle jag aldrig bete mig som hon gör", förklarade den 56-åriga kvinnan. Och det är inte allt.

"Som om det inte vore nog, så pratar hon ofta med mig om sin lyxiga livsstil: hon berättar att hon spenderar vad som skulle vara min och min makes månadsbudget på bara en middag. Hon verkar inte förstå och bryr sig verkligen inte", avslutade den uppörda kvinnan. Nu ska vi kika på vad användarna på Mumsnet tycker.

Kommentarerna från användarna på Mumsnet

"Din mammas beteende är oroande. Om jag kunde, skulle jag hjälpa mina barn utan att tveka... vem vill se dem kämpa för att kunna klara sig?", skrev någon. "Med tanke på hur hon behandlar dig tycker jag att du borde sluta umgås med henne. Du borde säga till henne: 'Som du vet har jag inte råd att spendera pengar, därför kan jag inte gå ut med dig längre'", föreslog en annan.

"Din mamma verkar vara en mycket självisk person. Nu när hon har en partner skulle jag, om jag var du, inte ens förvänta mig att få något arv från henne!", sade en annan. Vad skulle du göra om du var huvudpersonen i en sådan här historia?

Source:

Mumsnet

Advertisement