En kryssning tar en oväntad vändning på grund av ett speciellt föremål i resväskan

av sofia

15 Maj 2024

Advertisement

En resa med ett kryssningsfartyg kan bli en obehaglig upplevelse om man inte är medveten om vilka föremål som är tillåtna att ta med ombord och vilka som är förbjudna och därför bör lämnas hemma. Detta fick en familj erfara efter att ha packat ner ett ganska speciellt föremål i sitt bagage som de snart skulle få veta var förbjudet ombord.

Advertisement

Vad var det som hände egentligen?

Freepik

Under en kryssning till Karibien blev en passagerare och hennes mamma uppmanade att komma till ett säkerhetskontrollområde på ett kryssningsfartyg för att undersöka ett icke-auktoriserat föremål i deras bagage.

Objektet i fråga var en bärbar tvättmaskin, som enkelt kopplas till en vanlig vattenkran och ett eluttag, och som ofta säljs på nätet.

De behandlades strängt under inspektionen, en händelse som passageraren beskrev som förnedrande i ett brev till en representant för kryssningslinjen, där hon uttryckte sin missnöje över hur hon behandlades.

Representanten svarade med att beklaga för eventuella olägenheter och förklarade att syftet inte var att skapa obehag, utan att upprätthålla de säkerhetsprotokoll som krävs för att gå ombord på fartyget.

Kryssningsbolaget har faktiskt en lista över objekt som inte får tas ombord för att säkerställa passagerarnas säkerhet och komfort.

Angående tvätt av kläder påpekade dock företaget att det nästan alltid finns tvättmöjligheter tillgängliga för passagerarna ombord.

Advertisement

Vilka föremål är det förbjudet att ta med sig ombord på ett kryssningsfartyg?

Freepik

Förbjudna objekt ombord på ett kryssningsfartyg omfattar en mängd föremål som kan innebära risker för passagerarnas säkerhet eller komfort.

Värmealstrande enheter såsom strykjärn, plattänger, elektriska spisar och ångkokare är vanligtvis inte tillåtna på grund av deras höga energiförbrukning och brandrisk.

Dessutom är föremål som ljus, rökelse och fyrverkerier ofta förbjudna eftersom de kan orsaka bränder i de begränsade utrymmena på ett fartyg. Vissa sport- och fritidsartiklar kan också vara förbjudna om de anses vara potentiellt farliga eller skrymmande.

Det är därför avgörande att kryssningsfartygets gäster noggrant läser igenom den specifika listan över förbjudna objekt som tillhandahålls av rederiet innan de packar för resan. Detta hjälper till att undvika besvär vid säkerhetskontrollen vid ombordstigning och säkerställer en säker och behaglig resa för alla ombord.

Advertisement