"Min svärmor försöker ersätta mig och skulle vilja mata min bebis istället för mig"

av sofia

11 Maj 2024

Min svärmor försöker ersätta mig
Advertisement

Ankomsten av en bebis är alltid en glädjande nyhet som kan lyfta humöret, särskilt för de blivande släktingarna som ofta är bland de mest entusiastiska.

Ta till exempel svärmodern till kvinnan i vår berättelse: hon har redan planerat allt inför barnets ankomst, men utan att ha den blivande mammans godkännande... hon tog faktiskt saken i egna händer och beslutade att hon ville amma det ännu ofödda barnet. Låt oss se hur det hela utvecklade sig.

via Mumsnet

Advertisement

Mammans berättelse och hennes oro

Freepik - Not the actual photo

Den blivande mamman sökte råd på Mumsnet-forumet för att hantera sitt dilemma utan att stöta sig med sin svärmor.

"Jag planerar att enbart amma på naturligt sätt och jag har alltid föreställt mig att hålla min son nära och känna hans värme", inledde hon. Hon förklarade att hon även förstår vikten av ersättningsmjölk som ett effektivt alternativ för nyfödda som behöver näring och av någon anledning inte kan ammas.

"De som inte kan amma på grund av olika problem kommer naturligtvis att använda ersättning och det finns även dem som väljer det framför bröstmjölk. Men jag är för amning, det har jag alltid trott på och jag kommer inte att ändra mig", fortsatte hon.

att svärmor genast ingrep och meddelade att hon skulle skaffa flaskor och ersättningsmjölk för att mata barnet istället för den blivande modern.

Advertisement

Råd och tips från användarna på forumet

Freepik - Not the actual photo

"Jag känner att min svärmor försöker ta över en roll som rätteligen är min. Hennes önskan att amma istället för mig får mig att känna att hon vill ersätta mig och ta min plats som mor", uttryckte hon slutligen och bad om hjälp från användarna.

"Du har all rätt att känna dig besviken, och faktiskt bör du vara tydlig med det, särskilt nu när barnet inte är fött än: tala med din svärmor och förklara att du planerar att amma. Du kommer att se att hon förstår", föreslog en användare. "Det handlar om ditt barn. Alla beslut angående detta bör vara mellan dig och din man om situationen blir ohållbar", tillade en annan.

"Den som prioriterar sina egna önskemål (som din svärmor) framför det ofödda barnets välbefinnande bör hålla sig undan. Din svärmor kan istället erbjuda att hjälpa till på andra sätt: du kommer säkert att uppskatta hjälp med barnomsorgen i större mening, som städning och matlagning", påpekade en tredje. Vad skulle du råda denna mamma att göra med tanke på hennes känsliga situation?

Source:

Mumsnet

Advertisement