Hon ber sin före detta man att sluta skämma bort deras dotter: "Du kommer att skapa konflikt mellan henne och hennes styvbror"

av sofia

07 Maj 2024

Hon ber sin före detta make sluta skämma bort deras dotter
Advertisement

Relationer är aldrig enkla; man måste först finna någon som matchar ens personlighet och sedan utrusta sig med tålamod, vara öppen för dialog och kunna kompromissa. Om detta inte sker ökar risken för att relationen kommer att ta slut markant.

Det kan till och med hända att man skiljer sig, trots att man var övertygad om att man hade funnit den perfekta partnern för livet. Men när man har ett barn med någon blir det omöjligt att helt bryta banden med den personen och huvudpersonen i historien vi nu kommer att berätta vet något om detta.

via Reddit

Advertisement

Ex-mannens berättelse

Freepik - Not the actual photo

Hans historia, berättad i ett Reddit-inlägg, har en söt och bitter smak på samma gång: låt oss se detaljerna tillsammans.

"Min fru 'June' lämnade mig under en ganska komplicerad period i mitt liv: jag hade precis förlorat mitt jobb och en dag, när jag kom hem, hade hon lämnat en lapp till mig om att hon inte längre ville vara med mig.", började exmaken.

Anledningen till hennes beslut var medvetenheten om att på grund av brist på pengar skulle hela familjen, inklusive deras dotter Clare, inte kunna bibehålla samma levnadsstandard som tidigare.

"Jag har hittat ett nytt jobb nu, ett mycket mer välbetalt sådant, och jag är verkligen glad över att kunna skämma bort min lilla dotter lite. Inget överdrivet: så länge hon beter sig bra och fortsätter att få bra betyg i skolan kommer jag att fortsätta att ta henne vart hon vill på helgerna", tillade mannen. Hans sätt att resonera uppskattas dock inte av hans ex-fru som inte tvekade med att skälla ut honom.

Advertisement

Bråket mellan ex-makarna

Freepik - Not the actual photo

"Du måste sluta skämma bort vår dotter! Jag är gravid, och min nya partners arbete går inte bra så när den nya bebisen kommer, kommer vi inte att ha råd med den livsstil du erbjuder Clare," förklarade kvinnan irriterat.

"Jag tänker inte ändra hur jag behandlar vår dotter. Hon är ett duktigt barn och förtjänar det bästa," svarade han. Hans ex-fru blev rasande och anklagade honom för att vara en 'Disneyland-pappa', en förälder som bara erbjuder nöje.

Pappan reflekterade över sin ex-frus ord och undrade om det faktiskt finns en risk för framtida konflikter mellan hans dotter och hennes blivande styvbror. Detta är vad Reddit-användarna tycker.

Rådet från användarna på Reddit

"Jag förstår inte varför du och din dotter ska bli lidande på grund av hennes styvfars dåliga ekonomiska situation. Fortsätt att uppfostra din lilla flicka på det underbara sätt du redan gör", sade en person. "Hur lång tid kommer det att ta innan hon lämnar den nya mannen på grund av hans ekonomiska problem? Hon kommer troligen att göra samma sak som hon gjorde med dig, det vill säga att söka efter en annan stabil inkomstkälla", skrev en annan.

"Om de har ekonomiska problem just nu och ditt ex fortsätter att insistera på vissa saker, låt henne veta att du mycket väl kan ansöka om ensam vårdnad om barnet. Du kommer att märka att hon kommer att ha mycket mindre att säga om det senare", påpekade en tredje. Vad tycker du om den här historien?

Source:

Reddit

Advertisement