En man bråkar kraftigt med sin fru: "Du kan inte använda mina pengar för att försörja din syster"

av sofia

13 Maj 2024

En man bråkar kraftigt med sin fru
Advertisement

Även i de mest hälsosamma relationerna, fyllda med kärlek och tillgivenhet, krävs det kompromisser. Det är osannolikt att ett par alltid kommer att hålla med varandra i alla lägen, vilket förr eller senare sannolikt kommer att leda till konflikt.

De förhållanden som överlever över tid, trots alla missförstånd, är de som kan hantera oenigheter på ett effektivt sätt. I denna berättelse höll dock huvudpersonen all bitterhet och irritation inom sig, vilket till slut gjorde att han exploderade.

via Reddit

Advertisement

Mannens version av hur bråket mellan honom och hans fru uppstod

Freepik - Not the actual photo

Mannen lade upp ett utförligt inlägg på Reddit för att beskriva den komplicerade situation han befann sig i. "Min fru är 25 år och hennes syster är 20. Den sistnämnda har alltid haft en funktionsnedsättning som kräver extra omsorg", förklarade han inledningsvis.

Han förtydligade att trots hennes utmaningar har systern lyckats bli helt självständig som vuxen. Dock har hans fru, förståeligt nog, aldrig upphört med att vårda sin yngre syster: "Ända sedan hon var minderårig har min fru tagit hand om henne, följt med henne överallt, betalat för läkarbesök, gett henne dyra gåvor (som aldrig gengäldes) under högtider och mycket mer", berättar han.

Dessutom har familjens ekonomi nyligen försämrats avsevärt: "Efter att min fru födde vår dotter har hon inte längre någon inkomst. Vi når knappt månadens slut, men hon fortsätter att skämma bort sin syster. Det hon spenderar är nu inte längre hennes egna pengar, utan mina!", uttryckte den frustrerade mannen. Han beslutade sig för att ta upp det med sin fru, vilket ledde till början på slutet.

Advertisement

Parets bråk

Freepik

"Jag vill spendera pengarna på min dotter. Jag är medveten om att min frus syster tjänar väl och därför inte behöver all den uppmärksamhet och gåvor hon får. Jag konfronterade min fru för att få henne att se saken ur min synvinkel, men det gick inte som jag hade hoppats," medgav mannen.

Han påstår att hans fru blev mycket upprörd när han sa att han skulle neka henne tillgång till deras gemensamma bankkonto. "Om du planerar att försörja din syster på obestämd tid, gör det med dina egna intjänade pengar. Du hindrar henne från att bli självständig genom att ständigt ge henne pengar," avslutade han och bad om åsikter från internetanvändare.

"Du bör inte tala om 'dina pengar' eftersom din fru faktiskt bidrar till hushållet och tar hand om er son. Hon utför fortfarande ett viktigt arbete," skrev någon. "Jag säger inte att relationen mellan din fru och hennes syster är sund, men trodde du verkligen att du kunde förändra situationen med ett enda samtal? Det här har pågått i åratal..." kommenterade en annan.

"Om det finns extra pengar, bör du ge en del till din fru - hur hon spenderar dem bör vara hennes eget beslut," yttrade en tredje. Vad anser du?

Source:

Reddit

Advertisement