Den här mannen lämnar sitt jobb för att stanna hemma på heltid: "Det var det mest logiska valet att göra"

av sofia

13 Maj 2024

En man lämnar sitt jobb för att vara hemma på heltid
Advertisement

Tiderna förändras hastigt och man behöver bara titta tillbaka några decennier för att förstå hur mycket familjelivet har förändrats. Traditioner och stereotyper har genomgått stora förändringar, som exempelvis de roller som tidigare var förknippade med ett specifikt kön.

Idag identifieras inte längre en kvinna enbart som hustru och därmed som hemmafru och barnens vårdare utan hon är ofta en arbetstagare och delar hushållssysslor och ansvar på lika villkor med sin partner. Även om stereotypen om "hemmafrun" har brutits ner, väcker vissa situationer fortfarande starka reaktioner.

Advertisement

Berättelsen om hemmavarande pappan Joey Foo

Freepik - Not the actual photo

Historien om Joey Foo, 35, från Florida är intressant: han slutade sitt arbete för att bli hemmapappa på heltid. Det är en ovanlig situation som har skapat mycket debatt.

I en intervju med Newsweek berättade mannen att han sköter alla sysslor i hemmet och tar hand om de tre barn han har med sin 32-åriga fru Samantha. "Min fru har alltid tjänat mer än jag, sedan vi träffades," förklarade Joey.

"Jag har faktiskt alltid varit duktig på barnpassning och även när jag arbetade tog jag hand om blöjbyten och hushållsarbete. Nu när jag inte jobbar spenderar jag mer tid med barnen och jag är väldigt lycklig över det," avslöjade han.

Det anmärkningsvärda är att anledningen till att han slutade jobba för att ta hand om barnen och hemmet var att det inte fanns tillräckligt med pengar. Trots detta löste han och hans fru situationen genom att klara sig på en inkomst.

Advertisement

Orsaken som gjorde att Joey Foo lämnade sitt jobb

Jo, den ideala lösningen – den mest logiska – var faktiskt att få en lön mindre då kostnaden för barnomsorgen för de tre barnen var så hög att den översteg Joeys hela inkomst. Genom att stanna hemma lyckades mannen faktiskt spara pengar för sin familj.

Att städa och ta hand om barnen var ett nöje för honom, men han mötte ett ganska stort problem, nämligen att han började känna sig ensam och framför allt utesluten. Han träffade andra som hade huvudansvaret för hemmet, men de var alla kvinnor. "Det svåraste var att bli vän med mammorna, så jag tänkte att jag skulle skapa en speciell grupp för att förena hemmavarande män", förklarade han.

I sina videor ger mannen tips om städning, delar råd och visar sin dagliga rutin. Många uppskattade hans initiativ, men andra förstod inte hur en man kunde vara "hemmafru" och menade att han borde ansvara för familjens ekonomi medan hans fru borde sköta om barnen. Joey svarade dessa människor på samma sätt.

"Jag respekterar att de flesta män arbetar och försörjer sina familjer. Min prioritet är att vara en bra pappa och ett gott exempel för mina barn i hur man behandlar andra och själv blir behandlad i relationer. Jag älskar att ta hand om mig själv och mina barn och att få min fru att känna sig älskad när hon kommer hem från jobbet." Vad tycker du om hans historia?

Advertisement