En kvinna lägger märke till en mammas ovanliga gest i mataffären: "Jag gillade verkligen inte det hon gjorde"

av sofia

19 Maj 2024

Advertisement

Att handla är en aktivitet som många av oss utför regelbundet. Vi besöker små butiker, stora stormarknader eller marknader där vi kan hitta färska och högkvalitativa produkter. Det är en nödvändig del av livet som även kan erbjuda en form av avkoppling för vissa. Även om det är en syssla, är den inte alltför krävande, vilket gör den till ett trevligt sätt att fördriva lite tid på och minska stressen man samlat på sig under dagen.

Men detta gäller inte alla, eftersom vi i affärerna möter många människor och ibland bevittnar beteenden som vi själva inte tycker är acceptabla.

Advertisement

Vad var det kunden hade blivit så upprörd över?

Pexels

Att gå och handla innebär inte bara att passa på att köpa allt vi behöver, utan också att vi ofta träffar många andra människor. Det är inte ovanligt att vi passar på att småprata med dem runt omkring oss, kanske medan vi väntar vid kassan eller längs gångarna. Det är också helt normalt att iaktta vad som händer runt omkring oss och att reflektera över det.

Den händelse vi vill berätta om nu handlar om vad en kvinna råkade se när hon var och handlade i en mataffär, mer specifikt i frukt- och grönsaksavdelningen. Kvinnan, som uttryckte sina åsikter om händelsen i en social mediegrupp för sitt område, noterade att en mamma med två barn, utan att verka tycka att det var något större problem, tog två bananer från disken, skalade dem och gav dem till sina barn att äta.

Denna handling, trots att den var mycket enkel, orsakade förvirring hos kvinnan som iakttog, som kände sig nästan förolämpad av mammans beslut att låta sina barn äta något som ännu inte hade betalats för.

Advertisement

En respektlös gest eller inte?

Tara Clark/Pexels

Vi är medvetna om att det vanliga är att man samlar varor i särskilda varukorgar för att sedan gå till kassan, skanna allt och betala för de valda produkterna. I detta fall hade mamman tillåtit barnen att äta av de obetalda varorna, vilket upprörde en annan kund i stormarknaden. Båda befann sig i en stor kedjebutik, inte en liten butik, vilket troligen påverkade reaktionen från de som kommenterade händelsen.

För de flesta var detta inte en katastrofal händelse. Mamman hade kanske inte agerat på det mest lämpliga sättet, men det är också sant att två bananer inte kan orsaka särskilt stor skada. Vissa kommenterade med en viss ironi över situationen och författarens "chock" över händelsen. Majoriteten verkade överens om att mammans handling var oförskämd, men inte något att bli så upprörd över eller att fördöma.

Det kan också hända att ett barn blir hungrigt, kanske för att det inte ätit något mellanmål, ser alla goda saker i mataffären och ber om något från föräldern. Det är visserligen sant att man inte bör börja äta i en butik innan man har betalat, men om det var ett undantag - och det finns inget som säger att mamman inte betalade för bananerna senare - kanske det inte är så allvarligt. Vad tycker du?

Advertisement