En mamma låter sin 6 månader gamla dotter äta en blodig biff

av sofia

25 Mars 2023

En mamma låter sin 6 månader gamla dotter äta en blodig biff
Advertisement

Hur du ska uppfostra och ta hand om ditt barn verkar vara något som alla har olika åsikter om och tyvärr eller lyckligtvis finns det ingen enda manual med de gyllene reglerna att följa. Varje förälder söker information så gott den kan, genom de erfarenheter som föräldrarna överför, barnläkarens råd och föreläsningar i ämnet, men det kommer att vara svårt att tvinga på andra sin åsikt. Ändå verkar det inom vissa ämnen finnas en allmän övertygelse, ett slags "sunt förnuft", som orsakar häftiga diskussioner och kritik när någon tänker annorlunda. Mamman som är huvudperson i den här historien blev till exempel kraftigt attackerad på nätet för att ha matat sin 6 månader gamla dotter med en blodig biff.

via Mirror

Advertisement
Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Katie Harley hamnade i rampljuset efter att ha lagt upp en video där hon matar sin 6 månader gamla dotter en bit blodig biff, en typ av tillagning som ofta uppskattas av vuxna dock. Som du säkert kan föreställa dig har användarna inte besparat mamman från kritik och hävdat att tjejen var alldeles för liten för att kunna äta en halvrå köttbit. Men Katie blev inte avskräckt och svarade med ironi: "Folk älskar att ge föräldraråd till människor som inte har bett om det."

Kritiken från användarna döljer framför allt oro för den lilla tjejen: "Otillagat kött för en 6 månader gammal baby?" eller till och med "Är det säkert?". Det finns vissa typer av kött som naturligtvis måste tillagas ordentligt, såsom fläsk eller kyckling, men andra, som nötkött, som kan lämnas blodiga. Det bör dock alltid understrykas att det att äta dåligt tillagat kött ökar risken för patogena mikroorganismer som kan orsaka infektioner, såsom hepatit E-virus.

Advertisement
Flickr / Paul Goyette/ Not the actual photo

Flickr / Paul Goyette/ Not the actual photo

Även om det kanske inte direkt är något fel med nötkött, en enligt många människor viktig mat för barns tillväxt och utveckling, kvarstår dock vissa tvivel om tillagningen av biffen. Utöver kritiken fanns det också användare som uppskattade Katies val och stöttade henne: "Det här är en lyckligt lottad tjej. Hennes mamma vet vad som är bäst för henne!", "Äntligen, en annan mamma som gör det här," kommenterade en annan användare. "Min bebis var underviktig vid fyra månader och vägrade barnmat så hans läkare sa åt mig att prova vanlig mat", skrev en tredje person.

Vilka råd har du följt eller vilka skulle du känna för att ge till en nybliven mamma angående bebismat? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement