En dagislärare accepterar inte maten som ett barn har med sig i sin lunchlåda och mamman blir alldeles chockad

av sofia

12 Mars 2024

En dagislärare accepterar inte maten som ett barn har med sig i sin lunchlåda och mamman blir alldeles chockad
Advertisement

Att gå på dagis är en lycklig och glädjefylld tid för de flesta barn även om det för vissa kanske inte är lätt att skiljas från sina föräldrar. I slutändan gör den stimulerande miljön och framför allt möjligheten att leka med många jämnåriga de flesta barn väldigt glada.

Det finns därför oftast inte några stora problem när det gäller förskolan varken för vuxna eller för barn. Ändå hamnade en mamma till ett barn i en ganska jobbig situation som gjorde henne väldigt upprörd.

Advertisement

Den chockade mammans berättelse

Den chockade mammans berättelse

pvproductions/Freepik - Not the actual photo

Kvinnan i fråga bestämde sig för att dela sin historia på nätet för att ta reda på vad andra vuxna människor tyckte. Låt oss ta en närmare titt på den här historien.

Mamman berättade vad det var som hade hänt henne. Hon hade helt enkelt fått ett meddelande från sin sons lärare bara några dagar efter det att den lilla killen hade börjat på förskolan. Anledningen till detta? Maten som kvinnan hade packat ner i sin sons matlåda. Hon hade blivit kontaktad för att få besked om att eventuell färdigförpackad mat skulle ligga kvar i originalförpackningen.

Barnets matlåda innehöll istället olika livsmedel som låg löst. "Jag köper personligen det mesta av min mat i stora färpackningar både för att spara pengar och för att värna om miljön", avslöjade hon. Av denna anledning la hon oinpackad mat till sin son i en plastbehållare.

Detta verkar dock inte vara tillåtet eftersom det skulle kunna äventyra andra skolbarns hälsa. På vilket sätt?

Advertisement

Användarnas kommentarer angående händelsen

Användarnas kommentarer angående händelsen

Rawpixel

På grund av allergier. Om livsmedlen låg förpackade i stängda förpackningar kunde lärarna kontrollera förekomsten av eventuella allergener. Utöver detta har nötter - av samma skäl - också förbjudits i skolan. Dessa särskilda begränsningar hade införts som en försiktighetsåtgärd för att skydda barnen, men många användare har stört sig på detta.

"En dagislärares jobb borde begränsas till att kontrollera att alla äter, inte titta på vad som finns i allas matlådor", skrev en användare. "Det verkar overkligt för mig. Ett absurt krav taget ur tomma intet, jag menar när du går in på en restaurang förbjuder du inte alla andra kunder att beställa mat som ditt barn är allergiskt mot!", började en annan.

Även mamman som delade historien blev ledsen över det stränga direktivet: "Det verkar som att jag på något sätt måste ta överdrivet mycket hänsyn till alla andra barn och vara försiktig med vad min son äter på grund av deras allergier", skrev kvinnan i sitt  inlägg på Facebook. Andra användare var istället positivt inställda till det som läraren hade bett mamman göra.

"Om mitt barn skulle ha en klasskamrat som var allergisk mot något så skulle jag direkt undvika att lägga i mat som innehåller något som de är allergiska mot", påpekade en mamma, "Jag förstår att det måste vara väldigt stressande att uppmärksamma något sådant, men det är nödvändigt för att undvika mycket allvarliga konsekvenser", skrev ännu en användare. Vems sida ställer du dig på i den här frågan?

Advertisement