En blivande brud bli upprörd: "Jag kommer inte längre att prata med dem som inte tänker komma på mitt bröllop på Hawai"

av sofia

22 Februari 2024

En blivande brud bli upprörd: "Jag kommer inte längre att prata med dem som inte tänker komma på mitt bröllop på Hawai"
Advertisement

När du blir inbjuden till ett bröllop vet du att pengar kommer att spenderas. Även gästerna har många utgifter, detta vet vi mycket väl. Det är inte bara presenterna till brudparet som ska införskaffas, utan även kläderna och eventuella resor för att nå ceremonin eller festen. Det är därför man, när man anordnar ett stort evenemang som detta, inte bara måste ta hänsyn till behoven hos de direkt inblandade, utan även till de personer man skulle vilja ha vid sin sida på den stora dagen.

Ändå finns det de som inte tänker så och kanske till och med tar illa upp när folk tackar nej. Detta är i alla fall vad som hände i historien vi nu ska berätta för dig. Låt oss ta en närmare titt på detaljerna.

Advertisement

Ett lite ovanligt bröllop

Ett lite ovanligt bröllop

Pickpik

Man hoppas alltid att ens bröllop ska vara unikt och inte upprepas. Därför är det normalt att man vill att allt ska vara perfekt och att de personer som står en närmast ska delta och finnas vid ens sida. Det kan också vara kul att organisera ett evenemang på en plats som inte är den där du bor. Man kan planera sitt bröllop på en drömplats och i detta läge brukar exotiska öar vara ett populärt resmål, men vi kan ju knappast förneka att detta skulle orsaka vissa organisatoriska problem, särskilt för gästerna.

Det är exakt den typen av problem som bruden som är huvudpersonen i dagens berättelse tvingades möta. Hennes gäster reagerade inte som hon hade förväntat sig på hennes inbjudan och hon blev rasande.

Advertisement

Den framtida brudens inlägg...

Den framtida brudens inlägg...

Pickpik

I ett långt inlägg på Facebook, riktat till sina vänner och gäster på bröllopet, delar kvinnan hela historien.

"När vi bjöd in våra vänner och släktingar till vårt bröllop i Thailand var det bara 9 som svarade av 150 stycken! - berättar huvudpersonen - Jag kan förstå att det att betala 3000 dollar för att dela denna speciella dag var för mycket för vissa av er, även om jag skulle betala den summan för att vara med på ert bröllop, men det spelar ingen roll. Men sedan, när vi ändrade resmålet och bestämde oss för att istället åka till Hawaii som är en plats som är mer tillgänglig för alla - fortsatte hon - kom det bara 7 svar. Det är billigare, men ni vill ändå inte komma, är det den relationen vi har? Kan ni inte avvara 2000 dollar för att delta på min speciella dag och dela vår lycka?"

Det som gjorde kvinnan rasande var på något sätt att hon upplevde att gästerna inte prioriterade deras relation. Gästerna la större vikt vid sina pengar än vid relationen med henne och därför var hon på väg att klippa kontakten med dem som inte tyckte att hon var värdig ett svar.

Vad tycker användarna om detta

Bilden av det ursprungliga meddelandet dök upp på Reddit där användarna inte kunde låta bli att lägga märke till att den blivande bruden var väldigt självcentrerad och att hennes beteende var respektlöst mot de inbjudna. Det som verkade konstigt var "kravet" från hennes sida om att investera en summa i hennes bröllop som ansågs vara för hög. Att bjuda sina vänner och släktingar är utan tvekan en trevlig gest, men hur kan man förvänta sig att man ska få en gåva eller att någon är villig att resa så långt och investera 2000 dollar?

För användarna som blockades från Facebook, efter det inlägget var det nästan en befrielse, samt självklart även en stor besparing. Hur skulle du ha betett dig om du hade fått en sådan inbjudan av en vän eller släkting och vad tycker du om den blivande brudens budskap?

Advertisement