Ett blivande brudpar organiserar 8 fester före den stora dagen: "Det var ett smaklöst val"

av sofia

21 Februari 2024

Ett blivande brudpar organiserar 8 fester före den stora dagen: "Det var ett smaklöst val"
Advertisement

Bröllop är viktigt och det är kul att hamna på gästlistan, speciellt när ceremonin är liten. Det innebär att man är i kretsen av nära och kära, de som räknas mest bland ett pars många bekanta. Det är också trevligt att bli bjuden på någon av festerna som föregår den stora händelsen. Möhippor eller svensexor står högst upp på listan, men det finns framtida makar som också organiserar fler events för att umgås lite.

Ett par överdrev kanske dock med förbröllopsfesterna, särskilt eftersom var och en verkade kräva en present från gästerna. En Reddit-användare delade sin erfarenhet som inbjuden gäst. Låt oss ta en närmare titt på vad det rörde sig om.

Hur många fester bör man ha innan ett bröllop?

Hur många fester bör man ha innan ett bröllop?

Pxhere

När två personer bestämmer sig för att gifta sig, vare sig man är släkt, vänner eller bekanta, är det alltid kul att delta för att fira en dag som är viktig och unik för dem. Känslorna är starka, vi väntar alla med spänning och vill inget hellre än att se paret ännu mer enade och lyckliga än innan. När ett bröllop närmar sig är det normalt att man vill anordna två fester innan: svensexan och möhippan. Detta för att tillåta makarna med sina respektive vänner att slappna av och få göra något kul utan närvaron av sin partner.

Men vad skulle du tycka ifall du, utöver dessa två fester för vilka man i många fall också väljer att ge en present till huvudpersonerna, blev bjuden till sex andra fester? Det är vad en användare på Reddit klagade över. Eftersom han inte visste vad han skulle tycka om de upprepade inbjudningarna, bestämde han sig för att lägga upp listan över fester för att ta reda på vad andra tyckte.

Advertisement

Många var fundersamma...

Många var fundersamma...

frog_boogie/Reddit

Listan som dök upp på webben visar en hel uppsättning fester som alla bröllopsgäster skulle delta på innan det stora evenemanget. "Två personer jag känner ska gifta sig och tydligen kommer de att organisera evenemang under hela året - läser man i inlägget - De har redan haft en förlovningsfest, men nu planerar de en för varje rum i deras hus, är det normalt? Brukar man inte bara ha en fest vid bröllop förutom möhippa och svensexa?".

Dett är i alla fall vad många är övertygade om, men tydligen ​​inte det inblandade paret. Enligt dem var det en bra idé att anordna många fler evenemang innan den stora dagen, istället för att begränsa sig till de klassiska. Gjorde de rätt eller fel? Användarna höll inte tillbaka när de gav sina svar.

Vad hade de som läste den här historien för åsikter?

Vad hade de som läste den här historien för åsikter?

Rawpixel

"Varför ha en fest för varje rum i huset? - läser vi i en kommentar - Det verkar väldigt smaklöst", "Förutom girighet - skrev en annan användare - kan jag absolut inte boka upp 8 av mina helger. Ett par fester utöver bröllopet räcker, jag har också annat att göra", "Vad ska de göra? En rundtur i huset så att gästerna får chansen att anteckna vad paret behöver?" - säger en annan.

Kort sagt, för de användare som läste inlägget verkade det slutliga målet för alla dessa inbjudningar bara vara ett, nämligen att få så många presenter som möjligt från de närvarande. Men var detta verkligen makarnas avsikt? Det kan vi inte säga säkert, men om så vore fallet så är det ju inte alls trevligt att försätta människor i sådana situationer och även i ekonomiska svårigheter.

Det finns gränser och man bör verkligen inte leta efter sätt för att "utnyttja" andra människors välvilja. Hur skulle du reagera om du befann dig i en liknande situation och var bjuden på 8 fester innan bröllopet?

Advertisement