Rollen som brudtärna förvandlas till en mardröm: "Brudparet berättade vad de hade fått i present framför alla gäster"

av sofia

26 Maj 2024

Advertisement

Brudtärnans roll är grundläggande för ett framgångsrikt bröllop. Denna viktiga figur hjälper faktiskt inte bara bruden att planera och hantera olika aspekter av ceremonin, utan erbjuder också viktigt känslomässigt stöd under förberedelserna och under själva bröllopsdagen.

Men allt går inte alltid som planerat, och ibland kan denna uppgift bli en källa till stress och konflikter.

Advertisement

Vad var det som hände?

Freepik

I ett inlägg som delades på Reddit, berättade en tjej om den märkliga situationen hon hamnade i som tärna på sin väns bröllop. Flickan tackade ja till rollen trots att deras vänskap var ganska ny och även om det fanns vänner som stod bruden närmare närvarande vid ceremonin.

Eftersom hon inte hade någon tidigare erfarenhet av bröllop bad hon bruden om instruktioner angående vad hennes plikter var, och fick en förringande fras till svar: "Du är inte viktig här." Huvuduppgiften hon fick var att köpa en tårta till ceremonin.

På bröllopsdagen tvingades hon dock ensam hantera många olika uppgifter, inklusive makeup, brudens frisyr och leverans av tårtan, och hon fick kritik för att inte ha tillbringat morgonen med bruden.

Det svåraste ögonblicket kom dock när varje gäst, enligt gammal tradition, var tvungen att skänka pengar till paret och den ansvariga för bröllopet offentliggjorde den donerade summan som paret tog emot. Tärnan kände sig generad över den blygsamma donationen och fick ljuga om beloppet.

Advertisement

Vilka uppgifter har en brudtärna på ett bröllop?

Freepik

Brudtärnan har som huvudsaklig roll att stödja bruden genom hela bröllopsplaneringen och under ceremonin. Hennes främsta uppgifter inkluderar att assistera huvudpersonen i valet av brudklänning och tärnklänningar, planera möhippan och ge emotionellt stöd till bruden under månaderna fram till bröllopet.

bröllopsdagen hjälper brudtärnan bruden med förberedelserna och ser till att allt löper smidigt. Under ceremonin håller hon ofta i brudbuketten och justerar slöjan och klänningen. Vid mottagningen kan hon ansvara för att utbringa en skål till brudparets ära och hjälpa till med gästerna.

Generellt sett bör brudtärnan vara en stödjande figur, redo att hantera eventuella problem och försäkra sig om att bruden får en perfekt och bekymmersfri dag.

Historien från Reddit visar att brudtärnans roll, även om den är avgörande för ett bröllops framgång, kan bli ytterst komplicerad. Trots hårt arbete och goda avsikter stötte huvudpersonen i denna berättelse på många utmaningar och missförstånd, vilket resulterade i en pinsam situation under mottagningen.

Source:

Reddit

Advertisement