Ett brudpar dyker inte upp på mottagningen till sitt bröllop: "Det var väldigt pinsamt för oss alla"

av sofia

17 Maj 2024

Advertisement

Förr eller senare kan två förälskade personer, om de så önskar, besluta att gifta sig och planera en fest, stor eller liten, baserat på deras preferenser, ekonomiska möjligheter och de gäster de önskar bjuda.

Varje ceremoni planeras efter olika principer och de två huvudpersonernas smak. Det finns vissa traditioner som vanligtvis beaktas, eller åtminstone bör de göra det. Men i världen finns det många undantag, och det är ett sådant undantag vi vill dela med dig idag.

Advertisement

Hur brukar ett bröllop se ut?

Agung Pandit Wiguna/Pexels

När man är bjuden på bröllop finns det två centrala ögonblick: ceremonin och mottagningen. Vanligtvis firar paret sin stora dag på en plats de väljer, omgivna av sina nära och kära. Det är inte nödvändigt att följa någon speciell "standard" för evenemanget, men det är trevligt att uppleva båda delarna och framför allt att njuta av den avslappning som kommer efter en första del fylld med intensiva känslor och upplevelser.

Innan de anländer till festplatsen för lunch, middag eller en informell buffé, tar det nygifta paret vanligtvis några minnesvärda bilder. Under denna tid går gästerna till den utvalda platsen och välkomnas med en liten gest, vilket gör väntetiden trevligare. Efter detta inträder brudparet och firandet börjar på allvar med rikligt med mat, skålande och god musik.

Detta är det vanliga upplägget för ett bröllop – om man förenklar det något – men det finns de som väljer att göra saker och ting något annorlunda. Varför då?

Advertisement

Brudparets speciella beslut

Min An/Pexels

I ett Reddit-inlägg delade en ung man en händelse från sin brors bröllop. Efter ceremonin begav sig gästerna till mottagningsplatsen och väntade på brudparet, ovetandes om att de aldrig skulle anlända.

"Till att börja med kom inte min bror och hans nya fru på mottagningen," skrev inläggsförfattaren. "Ingen visste, förutom en vän som skulle välkomna dem vid ankomsten. Istället meddelade vännen att de redan hade påbörjat sin smekmånad." På så sätt hade brudparet valt att inte dela firandet med vänner och familj, utan istället påbörja sin resa tidigare och endast informera en nära vän som skulle agera som deras talesperson och tacka alla närvarande gäster.

Efter det bestämt pinsamma meddelandet bjöds det ändå på middag, men då uppstod många frågor, särskilt en: varför hade de gjort det?

Varför gjorde de som de gjorde?

"Vi var alla mycket obekväma, och mina föräldrar var rasande," fortsatte inläggets författare, "de frågade min brors vän om skälen till deras beslut, eftersom han var den enda som kunde ge en förklaring. Min bror och svägerska svarade inte på telefonen, och då insåg vi att de även hade lämnat festen. Vi fick inte ens veta att de hade bokat om sin smekmånad eftersom de inte hade informerat oss om något, men så småningom förstod vi varför."

Tydligen hade det nygifta paret hoppat över mottagningen eftersom de hade fått reda på att brudgummens andra bror och hans partner planerade att utnyttja deras fest för att inte bara tillkännage sin förlovning utan också en pågående graviditet. Därför riskerade de att bli helt överskuggade och ville inte dela sin speciella dag med någon annan. Vem skulle kunna göra så? Ett bröllop är en alltför viktig händelse, och ingen bör någonsin ens överväga att ta över huvudrollen. Men så är tyvärr inte alltid fallet.

Brudparet lämnade alla chockade med sitt beslut att åka tidigare för att njuta av detta underbara ögonblick. Även användarna som kommenterade inlägget höll med paret, med tanke på omständigheterna, och rådde inläggets författare att rikta sin irritation mot den andra brodern istället för att lägga över det på det nygifta paret. 'Ser du verkligen inget fel i vad din andra bror gjorde, och tror du att det är det nygifta parets fel?' - en fråga som i stort sett sammanfattar hela situationen.

Vad tycker du om det här?

Source:

Reddit

Advertisement