Bruden avslöjar summorna hon fått i present av sina gäster framför alla: "Det var extremt pinsamt"

av sofia

02 Maj 2024

Advertisement

Bröllop innebär inte bara ett stort åtagande för brudparet, utan det är också en betydande händelse för de som deltar som gäster, och ännu mer för de som har en viktig roll som vittnen. Denna roll är inte enbart förknippad med stödet som ska ges till brudparet, utan kräver även lite extra tid och pengar vid val av presenten som ska ges, vilken ofta kan vara av stor betydelse. Vad gör man om man inte kan ge en stor gåva på grund av begränsade ekonomiska resurser?

Advertisement

Rollen som vittne på ett bröllop...

Pickpik

Frågan vi just ställde är ett dilemma för många. Att bli inbjuden till ett bröllop eller att delta som vittne är en ära. Känslan av att bli utvald är stark, men att vara vittne innebär också en betydande gåva. De som inte har råd kan hamna i svårigheter, som huvudpersonen i denna historia.

En kvinna berättade i ett Reddit-inlägg att hon valts av sin vän att vara vittne och hur hon hanterade situationen. Att organisera ett bröllop är glädjefyllt och medför positiva känslor, men det finns många traditioner att beakta. Det är inte nödvändigt att följa alla, och de varierar från land till land, beroende på olika kulturer.

Varje par kan välja vilka traditioner de vill följa och vilka de vill utesluta, förhoppningsvis utan att skapa problem för gästerna. Tyvärr var det just detta som inträffade, enligt inläggets författare.

Advertisement

Själva händelsen

Taha Samet Arslan/Pexels

”Jag valdes till vittne av en vän till mig – började kvinnan – Brudparet skulle ta hand om hela organisationen, medan jag av tradition ansvarade för att ta hand om tårtan till mottagningen, utöver att tänka på vad jag skulle ge dem i present. Jag kommer från en familj där vi alltid har kämpat med ekonomin och när min vän en vecka före bröllopet klagade på det andra vittnet och berättade att han planerade att ge en present som enligt henne var billig mådde jag dåligt, jag visste att jag inte kunde ge något som det hon föreställde sig."

Den blivande brudens klagomål satte vittnet i en svår situation redan innan den stora dagen, men det var inte det värsta. Vi fick vänta på den stora dagen för att se hur långt kvinnan kunde gå. Reddit-författarens berättelse fortsatte med andra detaljer om brudens beteende, men det som gjorde alla chockade, bröllopsgäster, vittnen och till och med webbanvändare, var det som gjordes i slutet av mottagningen av huvudpersonerna.

Hon avslöjade framför alla hur mycket pengar hon hade fått av var och en...

Pickpik

Vissa traditioner kräver att gästerna ställer sig framför brudparet för att överlämna gåvor, särskilt om det rör sig om kuvert med pengar, medan en person bredvid tillkännager de donerade beloppen. Denna sedvänja är ovanlig idag, men bruden valde att följa den. En samordnare hade i uppdrag att samla in gåvorna och tillkännage de givna summorna i mikrofonen vid kvällens slut. Dessa summor skapade inte bara pinsam stämning bland de närvarande, utan även besvikelse hos bruden som hade förväntat sig andra belopp.

"Jag började svettas," medgav vittnet, "eftersom jag hade gett henne lite i jämförelse med brudens förväntningar, så jag angav en högre siffra till samordnaren. De kommer bara att upptäcka att det är mindre när de öppnar kuvertet. Alla kritiserade detta val."

Ingen av gästerna uppskattade beslutet, och de som läste inlägget var alla överens med dem. Användarna har uttryckt stark kritik mot bruden, då hennes val klassades som respektlöst, pinsamt, oelegant och föråldrat. Det ansågs vara negativt av alla, men om du någonsin upplevde något liknande, hur skulle du reagera?

Source:

Reddit

Advertisement