En volontärförening bakar tårtor till barn i fosterhem för att få dem att känna sig älskade

av sofia

23 Maj 2024

En förening bestämmer sig för att ge mindre lyckligt lottade barn en bättre födelsedag
Advertisement

Att försöka göra rätt är inte alltid så lätt och självklart som man kanske skulle kunna tro. Vi frågar ofta oss själva om det vi gör för andra är tillräckligt, ifall vi skulle kunna göra mer...

Sanningen är att det inte finns någon måttenhet som kan utvärdera altruism och det är inte alls säkert att en stor och slående gest kommer att ha en "starkare" effekt än en mindre och mer enkel. Tänk bara på när man gör något på ett uppriktigt sätt, något som kommer från hjärtat, är det inte mycket mer välkommet än en dyr present? Nyckeln till andra människors lycka ligger ofta dold i de minsta handlingarna och ett tydligt bevis på detta är den rörande berättelsen vi nu ska dela med dig.

Advertisement

Ett mycket vackert initiativ

Freepik

I Ladere Ranch, Kalifornien, samlades en förening av volontärer under namnet For Goodness Cakes för att göra en mycket vacker gest mot några mindre lyckligt lottade barn. Det finns många ögonblick som representerar barndomen för en människa och lek och nöje är avgörande i denna mycket viktiga period innan man når puberteten och vuxenlivet.

Därför får positiva upplevelser som födelsedagar och presenter säkerligen inte saknas, men det betyder tyvärr inte att alla barn har samma tur. Tyvärr är det inte ovanligt att mindre lyckligt lottade barn växer upp utan att få uppleva dessa viktiga skeden i livet...

Som barn som lämnas utan föräldrar, barn placerade i fosterhem. Alla hem klarar inte av att tillfredsställa vissa önskemål och så bittert som det är att erkänna anses en födelsedagstårta inte vara en grundläggande nödvändighet. Men att få en kan verkligen göra stor skillnad. Det är därför en organisation i Orange County vidtog åtgärder.

Advertisement

En tårta för att lysa upp ett barns dag

For Goodness Cakes

Tack vare For Goodness Cakes, som består av cirka 500 volontärer, förbereddes mer än 3500 tåtor som sedan levererades till unga föräldralösa barn. De flesta av dem hade aldrig fått en födelsedagstårta i hela sitt liv, men alla barn förtjänar att få känna sig speciella på deras födelsedag och få så mycket kärlek som möjligt, även genom materiella ting.

För att vara en del av föreningen behöver du inte vara något proffs inom den kulinariska sektorn: att klara hygien- och livsmedelssäkerhetstestet kommer att vara mer än tillräckligt för att kunna hjälpa till. Man kan dessutom få lära sig mycket av många av experterna bland volontärerna och föreningen är därför öppen för alla som vill erbjuda sin hjälp för att förgylla dessa barns vardag.

Vi bör alltid komma ihåg att det vi har fått i livet, även om vi inte tänker på det ofta, inte bör tas för givet och att alla kanske inte är lika lyckligt lottade som vi är. Av denna anledning är det viktigt att försöka hjälpa andra även bara med en liten gest för att göra någons tillvaro lite ljusare, som i det här fallet.

Advertisement