En 97-årig kvinna ringer polisen: "Snälla kom hit, jag känner mig ensam"

av sofia

13 Mars 2024

En 97-årig kvinna ringer polisen: "Snälla kom hit, jag känner mig ensam"
Advertisement

Den internationella kvinnodagen verkar redan vara en avlägsen händelse, en bock markerad i kalendern där vi kom ihåg att hylla det kvinnliga könet, men det finns de som inte hade möjlighet att njuta av den vackra dagen. Inte början av den åtminstone.

Vi syftar på alla de äldre kvinnor som blivit ensamma. I deras liv finns det ingen som ringer dem för att kolla hur de mår, än mindre någon som kommer ihåg att fira dem. Så en 97-årig kvinna bestämde sig för att ringa polisen för att förklara att hon behövde lite sällskap.

Advertisement

97-åriga Marias telefonsamtal och rop på hjälp

97-åriga Marias telefonsamtal och rop på hjälp

@Carabinieri/Facebook

Det hela hände just den 8:e mars i Turin i Italien, där 97-åriga Maria inte hade för avsikt att tillbringa den lördagen ensam i sin tysta lilla lägenhet.

Militärpolisens nödtelefon ringde och sedan ljudet av hennes röst: "God kväll, förlåt för besväret, ingenting har hänt mig... Jag mår bra som tur är. Jag har ingen brott att anmäla men jag känner mig så ensam. Jag skulle vilja spendera en timme med någon om det var möjligt så ​​kan du snälla skicka någon som kan besöka mig?"

Mannen som svarade tvekade inte ett ögonblick, medveten om att det var rätt sak att göra så han samlade sina män och valde ut tre av dem att skicka till kvinnans adress. Tre unga carabinieri - två män och en kvinna - dök sedan upp hemma hos Maria, iklädda uniform, och tillbringade lite tid med henne för att ge henne uppmärksamhet och lite mänsklig värme.

Advertisement

Polisens svar och deras budskap

Polisens svar och deras budskap

Freepik

97-åringen erbjöd, förutom sin enorma tacksamhet, de tre poliserna en hemlagad tårta. Bilden som publicerades på Facebook, på den officiella italienska Carabinieri-sidan, visar Marias söta leende, så glad över att ha fått lite sällskap. Inlägget blev omedelbart mycket populärt och många användare kommenterade de rörande orden som befälhavaren uttryckte.

"Kvinnans tårar förvandlas till leenden när hon tackar carabinierina för att de lyste upp en mörk eftermiddag.
Närvaro, närhet och trygghet", kan du läsa i inlägget efter en kort sammanfattning av vad som hände. "Bra gjort, ni är fantastiska!", kommenterade någon, "Länge leve carabinieri!", utbrast någon annan, "Tack för allt det ni gör!", tillade en annan.

Beskedet från polisen är högt och tydligt, nämligen att ​​du kan lita på dem även i dessa situationer. De är redo att ingripa för att skipa rättvisa och i detta fall var målet att inte få en gammal kvinna med ett hjärta av guld att känna sig ensam. 

Advertisement