Han tappar bort sin vigselring, men några främmande människor gör allt för att hjälpa honom att hitta den

av sofia

04 Januari 2024

Han tappar bort sin vigselring, men några främmande människor gör allt för att hjälpa honom att hitta den
Advertisement

När du har nått en viss ålder och har gått i pension är det normalt att vilja vila, ägna sig åt sina fritidsintressen och njuta av lite välförtjänt lugn och ro, en vardag som består av avkoppling och välbefinnande.

Men även äldre personer är inte befriade från vissa åtaganden, som att ta hand om sitt hem eller sin trädgård. Vissa av dessa uppgifter kan dock bli roliga tidsfördriv som ger vardagen lite mening, men ibland kan saker och ting gå snett. Detta är exakt vad som hände med huvudpersonen i denna berättelse som när han krattade sin trädgård förlorade ett föremål som var oerhört viktigt för honom.

Berättelsen om Joseph Novetske

Berättelsen om Joseph Novetske

Mary Ann Novetske/Facebook

Den här mannen heter Joseph Novetske, är 80 år gammal och den speciella händelsen som vi nu ska berätta om inträffade i Michigan (USA). Mannen höll på att kratta bort de torra löven från sin trädgård och efter några timmars arbete kunde han säga att han var nöjd. Han hade bildat flera stora lövhögar och hans stora tomt var ren och snygg att se på. Det var definitivt ett noggrant utfört jobb som tagit både tid och energi, men det var det värt.

Sedan lade han märke till en detalj som omedelbart gjorde honom väldigt upprörd: en ring saknades från hans finger, och inte vilken ring som helst... Han insåg att han hade tappat sin vigselring. Det lilla föremålet, som han hade burit i 42 år, representerade mycket mer än en ett enkelt smycke då det var symbolen för ett varaktigt och lyckligt äktenskap med hans fru Mary Ann Novetske. Han var absolut tvungen att hitta den ringen igen.

Så 80-åringen letade länge och väl tills solen gick ner efter något som kunde glittra till i ljuset... men hittade ingenting. Å andra sidan var området att leta igenom ganska stort och ringen var inte alls lätt att se bland alla grässtråna.  bestämde sig hans fru sig för att ingripa och hitta hjälp.

Advertisement

Ett rörande avslut

Ett rörande avslut

Mary Ann Novetske/Facebook

Dagen efter hade de vänt sig till en grupp på Facebook där ett hundratal personer från deras stad var inskrivna för att be om hjälp. Sedan, i väntan på svar, gick paret till kyrkan, lite nedstämda, för att följa dagens mässa. När de kom hem kunde de inte ha hittat en vackrare överraskning.

Ett stort antal personer hade kommit till deras hus för att erbjuda dem sin hjälp! Några av dessa hade till och med utrustat sig med metalldetektorer för att ha större chans att lyckas med åtagandet! Efter nästan 3 timmars sökande hade dock ingen ännu hittat ringen...

Ändå hade de sökt igenom hela grönområdet. Så Josef trodde att han inte hade något annat val än att titta in i högarna av insamlade torra löv. Till slut, krypande på alla fyra, lade han märke till något som glittrade till under solens strålar... han hade hittat ringen!

Den vackra ringen hade faktiskt blivit lite för stor för honom och behövde en förminskas. Joseph hade omedelbart tagit ringen till en guldsmed och insåg att medan han letade efter sin lilla skatt hade han hittat en annan, nämligen vänskapen och stödet från sina grannar.

Advertisement