En 95-årig man kämpade för att hålla sig vid liv och kunna hålla det löfte han gett sitt barnbarn

av sofia

05 Januari 2024

En 95-årig man kämpade för att hålla sig vid liv och kunna hålla det löfte han gett sitt barnbarn
Advertisement

Alla mor- och farföräldrar skulle vilja ha chansen att medverka vid sina barnbarns bröllop, se dem lyckliga på en av de bästa dagarna i deras liv och dela en sådan speciell stund tillsammans med dem. Även när saker och ting inte verkar gå som vi skulle vilja, finns det alltid hopp om att allt kan lösa sig. Och ibland, mot alla odds, kan morföräldrar till och med vara starkare än en sjukdom eller skada.

Advertisement

Denna morfar tänkte inte låta någonting stoppa honom

Denna morfar tänkte inte låta någonting stoppa honom

Instagram/rachelpitman13

Det här är historien om Bert Edlin, en 95-årig man, som blev viral på sociala medier för att han lyckades närvara på sitt barnbarns bröllop trots alla motgångar. Faktum är att 16 månader före bröllopet ramlade Bert och fick ett flertal skador som gjorde honom sängliggande under en lång period. Prognosen var inte den bästa, det verkade som att han aldrig skulle kunna gå, äta eller prata igen. Allt detta hindrade honom dock inte alls utan morfarn kämpade sig igenom rehabiliteringen för att lyckas återhämta sig och lyckades till och med följa sitt barnbarn till altaret på sina egna ben. 

Advertisement

Vad kan vi lära oss av denna historia?

Vad kan vi lära oss av denna historia?

flowergrandad/Instagram

Barnbarnet delade den här historien på sociala medier och den blev snabbt viral. Alla beundrade Bert för hans envishet och hängivenhet. Han visade hur en positiv attityd och en stark vilja kan göra stor skillnad. Han har blivit ett bra exempel på styrka trots alla motgångar och hans berättelse kommer säkert att vara en inspiration för andra människor som går igenom något svårt. Mycket ofta när allt verkar gå fel tappar vi hoppet och blir oroliga men i slutändan är det viktigaste att försöka reagera och omvandla dessa negativa känslor till något positivt. 

Kan sinnet hjälpa kroppen att bli frisk?

Kan sinnet hjälpa kroppen att bli frisk?

Pixabay

Berättelser som denna kan väcka nyfikenhet kring vilken roll vårt sinne spelar för att få oss att bli friska från sjukdom. Vi har ofta hört att sinne och kropp hänger ihop och påverkar varandra, och forskare har även studerat detta fenomen. Det mest kända exemplet på denna sammankoppling är placeboeffekten, det vill säga när man till exempel tar ett läkemedel som inte innehåller någon aktiv ingrediens men ändå drar nytta av det.

Detta händer inte bara efter att ha använt läkemedel utan även baserat på de känslor du känner, då positiva känslor kan påverka din hälsa positivt. Mental inställning kan därför spela en stor roll i återhämtningsprocessen från en sjukdom då den kan hjälpa oss att övervinna en svår stund och må bättre igen.

Det finns fortfarande mycket vi kan lära oss i detta ämne och ny forskning kommer säkerligen att genomföras i framtiden för att försöka förstå bättre hur det fungerar. Det är troligt att nya dörrar kommer att öppnas angående läkning och vilka behandlingar som bör rekommenderas till patienter.

 

Advertisement