En 48-årig kvinna berättar: "Jag har bestämt mig för att planera mitt bröllop även om jag inte ännu har en fästman"

av sofia

23 Mars 2024

En 48-årig kvinna berättar: "Jag har bestämt mig för att planera mitt bröllop även om jag inte ännu har en fästman"
Advertisement

När man gifter sig är man säker på åtminstone en sak och det är att ni är två som vill det. Ett självklart uttalande eller hur? Tydligen inte och anledningen till att vi säger så är att en kvinna på nästan 50 år bestämde sig för att göra något ganska riskabelt...

Förberedelserna inför ett bröllop är en av de mest stressande åtaganden som ett par kan möta i livet, kanske är det just av denna anledning som de delar upp uppgifterna och alltid är redo att stötta varandra. Eller så kan man organisera, betala för och till och med bestämma bröllopsdatumet, utan att ens veta om personen vid din sida kommer att säga "ja".

Advertisement

"Vill du gifta dig med mig?" Det är nästan onödigt att fråga

"Vill du gifta dig med mig?" Det är nästan onödigt att fråga

Kendra Miller/Flickr - Not the actual photo

Detta var vad Laura Cruise från Bedford, England gjorde när hon bestämde sig för att boka en bröllopslokal, köpa sig en vacker bröllopsklänning och till och med lagligt begära datum för sin bröllopsdag. Allt detta utan att vara officiellt förlovad.

Faktum är att hennes partner, Martin, två år äldre än henne, ännu inte hade tagit "det stora steget" sedan de blivit tillsammans. Det var inte en fråga om sentimental osäkerhet, kärleken fanns där, ingen tvekan, men att gifta sig var något som paret aldrig hade tagit upp. Men efter 6 års förhållande var de fortfarande "bara" tillsammans.

Båda hade redan varit gifta tidigare och visst måste medvetenheten om att ha ett misslyckat äktenskap bakom sig ha spelat en avgörande roll för deras förhalande. Sedan hade renoveringen av deras hus gjort att de var mycket upptagna. Om man sedan lägger till barnen och styvbarnen till dem båda i kombination med en intensiv arbetsaktivitet, är det redan lättare att förklara varför de befann sig i en sådan situation (som egentligen inte är så ovanlig om man tänker efter). Men Lauren var trött på att vänta på det perfekta ögonblicket, så hon bestämde sig helt enkelt för att agera.

Advertisement

Ett ovanligt och rörande frieri

Ett ovanligt och rörande frieri

Freepik

Hon hade gått till kommunen för att registrera datumet för sitt bröllop, men naturligtvis hade den som var tvungen att låta henne skriva under handlingarna påpekat för henne att även hennes partners underskrift skulle behövas för att göra den reservationen giltig. Lauren var väl medveten om detta.

Hon var helt enkelt övertygad om att Martin skulle vilja gifta sig med henne. Allt som återstod var att fråga honom. Så hon hade planerat hur hon skulle fria till sin man: hon skulle ta honom till en pub, sedan skulle hon ge honom en fin present gjord från djupet av hennes hjärta.

Sedan hade hon gett honom en serie vykort där det på var och en stod skrivet en anledning till varför hon älskade honom: "Du är en underbar pappa", stod det på en, de två sista var dock de som hade rört mannen mest. "Vill du gifta dig med mig?", stod det på den näst sista i serien och till sist kom det slutgiltiga kortet med följande formulering: "PS: det är den 18:e juli kl. 13.00, jag hoppas att du kommer att kunna komma".

Martins svar

Martins svar

Prostooleh/Freepik

Föreställ dig nu Martins ansikte när hans partner inte bara hade bett honom att gifta sig med henne, utan han hade också just fått veta att hela bröllopet redan var organiserat in i minsta detalj.

Först förstod inte mannen vad som höll på att hända, allt verkade konstigt och var utan logik... sedan förstod han och brast ut i tårar, Lauren blev naturligtvis också rörd tillsammans med honom. Så Martin frågade henne om hon menade allvar och när han fick veta sanningen tvekade han inte med att tacka ja.

Så på det datum som kvinnan hade valt befann de sig på samma kontor där hon redan hade lagt till sin signatur och nu var det Martins tur att lägga till sin och paret lämnade den platsen som lagligt förenade genom äktenskap! "Jag ville bara gifta mig med honom, inget mer. Jag behövde inga ringar eller några andra förberedelser", berättar den nyblivna bruden.

Till slut var deras bröllop, som planerat, begränsat till en ceremoni för en handfull personer och en efterföljande bankett för cirka hundra. "Jag tycker att fler kvinnor borde ta initiativet och fria," berättar 48-åringen. Vad tycker du om det här? Håller du med henne?

Advertisement