En flicka föds för tidigt och gör sina föräldrar oroliga till en början för att sedan bjuda på ett vackert leende

av sofia

27 December 2023

En flicka föds för tidigt och gör sina föräldrar oroliga till en början för att sedan bjuda på ett vackert leende
Advertisement

Ett barns födelse är alltid en otrolig upplevelse. Det är svårt att beskriva alla de starka känslor som man tvingas hantera med allt från glädje till ångest, lycka och oro för framtiden.

Det viktigaste är att barnet föds friskt och allt annat känns nästan irrelevant. Huvudpersonerna i denna berättelse fick dock omedelbart fruktansvärda nyheter redan innan de hunnit bli föräldrar då deras ofödda barn hade problem som riskerade att äventyra hennes liv.

Advertisement

Lilla Freya och hennes svåra födsel

Lilla Freya och hennes svåra födsel

@laurenvinje/X

Lauren och David Vinje fick tyvärr tidigt problem under Laurens graviditet och redan innan hon nådde den 30:e graviditetsveckan började kvinnan lida av havandeskapsförgiftning, vilket ledde till att hon blev inlagd på sjukhus och var tvungen att vara sängliggande. Och de dåliga nyheterna var inte över ännu...

Under en lång period av observation visade det sig att den lilla flickan hade problem med hjärtat. Läkarna beslutade därför att det bästa alternativet, för den lilla flickans skull, var att på medicinsk väg se till att Lauren födde henne för tidigt.

Kvinnan gick med på detta och valde att föda med kejsarsnitt och det valet visade sig vara det bästa valet hon någonsin kunde ha gjort.

Advertisement

Leendet som rörde människor världen över

Leendet som rörde människor världen över

Birth Without Fear/Facebook

Om hon hade valt en naturlig förlossning skulle lilla Freja ha riskerat att födas inlindad i navelsträngen och kanske inte ha klarat sig berättade läkarna för henne, men som tur var gick förlossningen väldigt bra. Det var dock fortfarande för tidigt för de nyblivna föräldrarna att fira, koppla av och njuta av deras nyanlända lilla familjemedlem.

Dagarna efter förlossningen kom att bli avgörande för barnets överlevnad och hennes föräldrar var oerhört oroliga. De visste mycket väl att de inte kunde göra något, att de var hjälplösa och att bara tiden skulle skulle avslöja ifall hon skulle klara sig eller inte. Sedan kom ett tecken, ett magnifikt tecken.

Freya själv, bara 5 dagar efter sin födsel, hade gett sina föräldrar ett stort, brett leende! "Hon var glad över att vara vid liv!" står det i bildtexten till bilden som lades upp strax därefter av mamma Lauren. Den lilla gesten, det där uttrycket av ren äkta lycka hade gett hopp till familjen Vinje. Så hur mår den lilla flickan nu?

Några år senare...

Några år senare...

@laurenvinje/X

Hon kunde inte må bättre. Den lilla flickan är inte längre så "liten", hon är redan 9 år och mår utmärkt. Dessutom har hennes vackra familj utökats och hon har nu 3 systrar och en lillebror.

Lauren bestämde sig därför för att publicera bilder på när Freya föddes och att berätta den lilla flickans historia i en Facebook-grupp med namnet Birth Without Fear för att ge lite hopp till alla dess medlemmar som går igenom en svår period i sina egna liv liknande det som hade hänt henne och hennes man. Vad tycker du om denna gripande berättelse?

Advertisement