En grupp studenter blir utskickade från en bar och som följd får de en hel mängd negativa recensioner

av sofia

26 December 2023

En grupp studenter blir utskickade från en bar och som följd får de en hel mängd negativa recensioner
Advertisement

Små företag går inte igenom ett särskilt positivt historiskt ögonblick ekonomiskt sett. De stora kedjorna samt försäljning på nätet har tagit över stora delar av handeln idag.

Därför, även om man inte kan motverka denna trend, är det mycket viktigt att behålla sina kunder och på alla sätt försöka vara så vänlig som möjligt för att få nya. Men en liten bar hamnade i en obekväm situation och det slutade inte bara med att de förlorade kunder, utan även med att de fick en stor mängd negativa recensioner för sin lokal...

Advertisement

Historien om ett bråk med kunderna

Historien om ett bråk med kunderna

@ slobar.cafe/Instagram

SLO BAR Cafe i Bacolod, i Filippinerna, är ett litet ställe med en exotisk atmosfär. Det var just i denna bar som den specifika incidenten inträffade som sedan utlöste en kedjereaktion på sociala medier.

En grupp på ett tiotal ungdomar, gymnasieelever, hade bestämt sig för att stanna till på platsen för att koppla av och njuta av något att dricka. Av någon anledning hävdar de dock att de jagades bort av personalen och de valde att dela detta på nätet genom att skriva recensioner.

Ungdomarna - totalt 10 personer - hade ockuperat 3 bord, men hade bara beställt två drinkar och detta ledde till att en i personalen bad dessa kunder att lämna sittplatserna de hade ockuperat. Ungdomarna kände sig dock kränkta av denna tillsägelse och bestämde sig därför för att ge baren en negativ recension och gav den bara en stjärna. Ägaren försökte sedan åtgärda situationen genom att försöka återställa ryktet för sin lokal.

Advertisement

De negativa recensionerna från de inblandade

De negativa recensionerna från de inblandade

@ slobar.cafe/Instagram

Alla dessa ungdomar skrev att servicen de fick var dålig och bedömde till och med maten i restaurangen som dålig trots att de inte ens hade provat den. Dessutom hade varje elev skrivit hur oförskämda servitörerna hade varit.

"Det är inte första gången som vi har haft att göra med icke-betalande kunder och vi vet hur vi ska hantera det, men den här gången känner vi oss skyldiga att ingripa för att försvara vårt rykte och våra anställdas värdighet (bland annat två av dem är studenter som abetar) och för att göra det tvingas vi svara genom att förklara vad som faktiskt hände den dagen”, skrev ägaren av baren i ett inlägg.

Kort sagt bad de om ett yttrande i frågan och förklarade att det grundläggande problemet är det begränsade utrymmet utanför lokalen: "Det är inget konstigt med att endast betalande kunder får använda våra begränsade utrymmen, vi är säkra på att vilken annan liten bar som helst förstår oss”, fortsatte de i inlägget. Människor på nätet hade delade meningar och mycket olika åsikter.

Många stödde ägaren och personalen på restaurangen och föreslog att de skulle rapportera de negativa recensionerna som mottagits: "Recensionerna från dessa ungdomar är fiktiva, bestrid dem så ska du se att de kommer att tas bort", rådde många honom, "En restaurang är ett företag och därför kan bara de som betalar njuta av alla tjänster och så är det med det”, skrev någon. Någon annan påpekade dock att på bilderna som publicerats på sociala medier syns det tydligt att vissa bord fortfarande är lediga: "Det var inte alls nödvändigt att jaga bort ungdomarna, fel gjort av personalen!", skrev någon. Vad tycker du om det här?

Advertisement