Den här tjejen är mycket upprörd över hur hon har blivit behandlad: "Jag fick sparken fast jag inte förtjänade det"

av sofia

17 Oktober 2023

Den här tjejen är mycket upprörd över hur hon har blivit behandlad: "Jag fick sparken fast jag inte förtjänade det"
Advertisement

Kärlek, vänskap och arbete är alla aktuella och viktiga ämnen i människors liv och det är svårt att verkligen kunna må bra utan någon av dessa sociala sfärer. Det är dock redan svårt att få arbetsåtaganden och personliga relationer att samexistera i vardagen, men vad händer när de blandas och det till exempel är din vän som även är din chef?

Självklart ser inte alla situationer likadana ut och varje berättelse är unik, men i dagens berättelse ska vi kika på en av de situationer som kan uppstå.

via Reddit

En jobbig situation

En jobbig situation

yanalya/Freepik - Not the actual photo

Den som skriver är en anställd i en godisbutik, eller snarare en före detta anställd eftersom den 22-åriga kvinnan i fråga fick sparken. Hon bestämde sig för att berätta sin speciella historia på ett forum på nätet i jakten på svar och åsikter.

Att få sparken är aldrig trevligt eftersom det ​​på något sätt är som om vi fick höra att vi inte klarar av en eller flera uppgifter och detta är bara en av de känslomässiga aspekterna att ta hänsyn till, för att inte tala om de ekonomiska konsekvenser som detta kan medföra. Men låt oss börja från början.

Tjejen i fråga – som föredrog att vara anonym –berättar att hon har en examen i psykologi och hade tackat ja till ett jobb som inte direkt matchade hennes kvalifikationer bara för att göra en kär vän till henne en tjänst. Så hon började jobba i en godisbutik eftersom hennes vän och blivande chef praktiskt taget bönade och bad.

Inom loppet av en månad ledde en händelse till att hon avskedades. Tjejen fortsatte arbeta till sent på natten och när hennes vän/chef fick reda på det, sparkade hon henne direkt med motiveringen att den episoden representerade ett allvarligt säkerhetsproblem både för henne och hennes butik... men det är inte allt!

Advertisement

Användarnas åsikter

Användarnas åsikter

Zeynep M./Pexels

Kvinnan förklarade också att hon verkligen behövde kunna lita på den som hanterade hennes pengar och hennes varor, och kallade henne praktikskt taget både oansvarig och lat... men tjejen rättfärdigade sig genom att förklara att hon bara var sen eftersom hon var tvingades göra om en beställning som skulle skickas tidigt på morgonen. Det hade det tagit henne så lång tid eftersom hennes kollega hade packat alla chokladaskar dåligt, vilket tvingade henne att göra om hela beställningen.

Som om det inte vore nog hade hon redan varit kvar ensam i butiken vid andra tillfällen och till sent på kvällen. Hennes vän gick ofta för att gå ut med sin pojkvän och lämnade alla uppgifter relaterade till att stänga till henne. "Jag blev ändå besviken över det, jag skulle ha sagt upp mig ändå eftersom jag inte kände mig uppskattad (hon tackade mig aldrig ens för hjälpen) och vid mer än ett tillfälle hade hon en överlägsen attityd mot mig. Men jag hatar det faktum att jag fått sparken, att ha gett henne denna tillfredsställelse”, förklarar den unga kvinnan som tillade att hon hade klippt banden med sin vän efter det som hände.

Många användare kommenterade det hela för att säga sitt: "Hon sparkade dig inte för det du gjorde, det måste ha legat något personligt bakom det. Detta verkar inte vettigt", skrev någon, "Det finns en orsak till att sådana människor slutar med att få ont om personal!", "Hon kanske glömde att det var hon som bad dig att hjälpa henne med sin butik, men det verkar mer troligt att hon bara behövde någon att utnyttja för att gå ut med sin pojkvän.", utbrast en annan användare.

Vad tycker du om det här?

Advertisement