Jag vill inte att min svärmor ska flytta in i huset bredvid mig, jag skulle inte klara det"

av sofia

17 Oktober 2023

Jag vill inte att min svärmor ska flytta in i huset bredvid mig, jag skulle inte klara det"
Advertisement

Hemmet är platsen dit du återvänder efter en tröttsam dag full av åtaganden, en plats för vila, boet där du känner dig trygg och skyddad tillsammans med dina nära och kära. Och det är platsen där du vill kunna känna dig bekväm och avslappnad, utan att behöva tänka på hur andra ser dig eller plötsliga intrång. Men tänk om det plötsligt inte skulle vara så längre?

Huvudpersonen i berättelsen vi vill berätta för dig idag ville dela med sig av sina tvivel angående en stor förändring som förmodligen skulle påverka hennes och hennes mans liv väldigt starkt. Låt oss ta reda på vad som hände.

Hur ser kvinnans situation egentligen ut?

Hur ser kvinnans situation egentligen ut?

Pexels - Not the actual photo

Författaren till ett Reddit-inlägg pratade om hur hennes liv förändrades efter ett beslut som fattats av hennes svärmor. Kvinnan har varit tillsammans med sin man i över 15 år och berättar att hon alltid haft en bra relation med sin svärmor, att hon aldrig hade hamnat i bråk med henne och att hon uppskattade henne mycket.

"Hon är en respektabel kvinna som gillar att laga mat, sy och andra liknande saker, hon är raffinerad och beter sig alltid bra - skrev hennes svärdotter - samtidigt som jag är någon som skulle föredra gymmet eller skyttehallen istället för hennes hobbyer och att vara bekväm i mjukiskläder när jag är hemma, vilket jag inte tror att hon skulle uppskatta. När jag är med henne kan jag inte vara mig själv, det är för pinsamt."

En förståelig känsla, men en som de aldrig hittills hade hamnat i så varför nu?

Advertisement

En förändring som påverkade henne starkt

En förändring som påverkade henne starkt

Pexels - Not the actual photo

Enligt kvinnans berättelse köpte hennes svärmor huset bredvid hennes och hennes mans. Inte ett hus hon skulle bo i redan direkt, men tanken var att flytta dit inom några år.

"Hon tänker flytta dit efter pensionen - skrev kvinnan - Än så länge är lägenheten uthyrd och min man har inte sagt ett ord om det. Hennes trädgård gränsar till vår och på våra lediga dagar är det vi som ska ta hand om det. Än så länge går det bra, jag har inga problem med detta, jag är bara rädd att när hon kommer att flytta in så kommer det att bli kontinuerliga besök till vårt hus - fortsatte hon - så jag har redan föreslagit för min man att han sätter upp några regler. Jag vill inte att hon ska ha nycklarna till vårt hus och jag vill inte att alla middagar ska vara med henne, men han verkar inte hålla med."

Rädslan är därför att inte längre ha privata stunder, varken ensam eller i sin mans sällskap, utan att ständigt behöva stå ut med närvaron av sin svärmor som på den platsen inte skulle ha några andra släktingar eller vänner och därför skulle vara ensam.

Vilka råd kan man ge henne?

Det är därför hon bestämde sig för att dela sin situation och försöka få några tröstande ord: "Är det jag som har fel och ställer orimliga krav?" - frågade hon andra webbanvändare. De tvekade inte med att svara och försökte på något sätt analysera situationen.

De flesta människor förstod kvinnans rädsla: vem som helst skulle vara orolig för att deras rutin på något sätt skulle invaderas. Det viktiga är dock att omedelbart klargöra dina idéer för din partner. Hans mammas närhet ska inte på något sätt påverka deras vanor som par. Kanske skulle de ha träffat henne oftare, men inte hela tiden, och ständiga intrång i deras privatliv borde inte accepteras. Det som underströks mest av allt var vikten av en bra dialog, att diskutera och prata om saker och ting, för att förhindra att detta skulle kunna påverka deras relation negativt.

Vad skulle du rekommendera den här kvinnan? Har du någonsin funnit dig själv i att hantera en liknande situation och hur löste du det samtidigt som du såg till att alla inblandade mådde bra?

Source:

Reddit

Advertisement