Den här unga killen blir snabbt populär på nätet för att ha gått på skolbalen med sin 92-åriga gammelmormor

av sofia

26 Februari 2024

Den här unga killen blir snabbt populär på nätet för att ha gått på skolbalen med sin 92-åriga gammelmormor
Advertisement

Skolbalen är den stora dagen som många skolelever väntar på, ivriga att visa upp sina vackraste klänningar och kostymer.

Den här situationen kan dock bli stressande när alla dina vänner har en partner att gå på festen med, medan du istället är ensam. Detta hände den unga gymnasieeleven Dakota Wollan men i slutändan hittade han dock en speciell lösning.

Advertisement

Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

NBC News/YouTube - Screenshot

Dakota Wollan, en high school senior i Watford City, North Dakota, skulle snart gå på skolbalen, men han hade inte någon partner att dela denna viktiga händelse med.

Vid den tidpunkten föreslog hans pappa en idé lika ovanlig som den är rörande: varför inte bjuda din gammelmormor, Madeline Miller, som aldrig hade haft möjlighet att uppleva en liknande upplevelse?

Dakota gillade den tanken och organiserade något mycket speciellt för sin gammelmormor, med en gammal lastbil från 1985 som hon hade gett honom i present och som han kärleksfullt hade restaurerat, åtföljd av en handgjord skylt för att fråga henne om hon ville följa med.

Madeline, 92 år gammal, var både förvånad och rörd och undrade varför hennes barnbarnsbarn ville ha henne som danspartner bland så många unga flickor.

Trots att hon kände sig överraskad tackade Madeline ja till inbjudan, eftersom Dakota insisterade och verkade mycket beslutsam. Han hade till och med gått så långt som att säga att han inte ville gå på dansen utan henne.

På danskvällen fångade Dakota och hans gammelmormors entré uppmärksamheten och beundran hos alla närvarande, och blev händelsens mittpunkt.

Madeline beskrev med glädje ögonblicket då de gjorde entré och beskrev hur känsloladdat det var att gå tillsammans med sitt barnbarnsbarn, lyssna på musik och få applåder och komplimanger. Slutligen var kvällens höjdpunkt deras dans, ett rörande ögonblick som ytterligare stärkte deras band och rörde många av åskådarna.

Advertisement

Hur ser en skolbal ut i USA?

Freepik

Under sina fyra år på gymnasiet i USA har eleverna möjlighet att delta i flera skoldanser, var och en med sina egna unika egenskaper och traditioner.

Homecoming hålls i början av läsåret, vilket markerar slutet på Homecoming week, en vecka med evenemang för att fira återkomsten till skolan. Det här evenemanget kräver en halvformell klädsel med korta cocktailklänningar för tjejerna, medan killarna bär slipsar som matchar sin partners klänning.

Winter Formal, även känd som Snow Ball, äger rum mellan december och mars, ofta sammanfallande med helgdagar, och kräver formell klädsel med långa klänningar för flickor.

Prom är den mest formella och efterlängtade dansen, reserverad för studenter på tredje och fjärde året. Med en extremt formell klädkod som kräver smoking för killar och långa klänningar för tjejer, plus limousineuthyrning för en ankomst med stil.

Medan många elever upplever ångest och spänning i att hitta den perfekta partnern för evenemang som Homecoming, Winter Formal och Prom, valde Dakota att dela detta speciella ögonblick med en mycket viktig person i hans liv och skapa oförglömliga minnen för både sig själv och sin fantastiska gammelmormor.

Source:

Youtube

Advertisement