Hon syr om sin mormors klänning helt för att använda den på sin speciella dag och får kraftig kritik för sitt val (+VIDEO)

av sofia

03 Maj 2023

Hon syr om sin mormors klänning helt för att använda den på sin speciella dag och får kraftig kritik för sitt val (+VIDEO)
Advertisement

När du bestämmer dig för att gifta dig finns det många traditioner att respektera och följa, om du vill. Från land till land kan dessa förändras och varje familj har sina egna särdrag, men det är inte ovanligt att brudens klänning står i centrum för uppmärksamheten. Detta är förvisso en av de viktigaste sakerna som man fokuserar på i hela bröllopsplaneringen och som den största uppmärksamheten ägnas åt.

De flesta kvinnor tar mycket tid på sig för att leta efter och välja den de känner sig bekväma i, men det händer ofta att unga brudar bestämmer sig för att föra vidare familjetraditioner, bära klänningen från sin mamma, mormor eller till och med andra förfäder. En sådan sak hände med huvudpersonen i den här historien, även om hon bestämde sig för att inte använda den exakt på sin bröllopsdag. Låt oss förklara närmare.

via The Sun

Advertisement
brittanyldalena/Instagram

brittanyldalena/Instagram

Brittany Dalena är en ung kalifornisk kvinna som fick en hel del uppmärksamet på webben för ett val som gjordes i samband med hennes bröllop. Flickan delade en video på sina sociala kanaler där hon visar sig själv i kyrkan och under repetitionen inför sitt kommande bröllop. Bildtexten till bilderna lyder: "En bröllopsklänning som gått i arv i tre generationer som förvandlas till min klänning för repetitionen".

Klänningen i fråga hade tillhört flickans mormor och med henne hade en tradition börjat som via hennes mamma äntligen nått henne. Men eftersom hon inte ville använda den för sin speciella dag, bestämde sig Brittany för att bära den under repetitionen för ceremonin. I det 23 sekunder långa klippet visar vår huvudperson bilder på sin mormor där vi ser den ursprungliga modellen, sedan på hennes mamma som redan hade gjort några förändringar för att anpassa den till modet under perioden och sedan hennes.

Advertisement
brittanyldalena/Instagram

brittanyldalena/Instagram

Valet av den blivande bruden verkar dock inte ha fått godkännande från de miljontals användare som har sett videon. Faktum är att det är många som har kritiserat henne och hävdat att hennes beslut var fel eftersom hon inte skulle ha tillåtit någon annan att bära den klänningen igen i framtiden. Åsikter som Brittanys mormor inte alls tycks ha instämt med.

I videon ser vi kvinnan gå emot sitt barnbarn och när hon inser hur mycket hennes klänning har ändrats kan hon inte bli annat än förvånad och säga: "Herregud... absolut inte". Ord som skulle kunna tyda på hennes ogillande, men så är inte fallet. Mormorn omfamnar tvärtom sitt barnbarn och berömmer henne för att hon gjort det och framför allt för att hon återigen fört vidare familjetraditionen.

Enligt din åsikt gjorde Brittany rätt när hon sydde om klänningen eller kunde hon ha lämnat den lång och inte ändrat den mer än det som redan gjorts av hennes mamma?

Advertisement