Efter 46 år bestämmer han sig för att söka upp barnvakten som tog hand om honom som liten och videon är verkligen rörande (+VIDEO)

av sofia

04 Juli 2023

Efter 46 år bestämmer han sig för att söka upp barnvakten som tog hand om honom som liten och videon är verkligen rörande (+VIDEO)
Advertisement

I filmer framställs omöjliga återföreningar ofta som ren fantasi, med syftet att gå rakt in i hjärtat på biobesökarna. Men i dagens samhälle har sociala medier förvandlat denna fantasi till en konkret möjlighet. Genom digitala plattformar kan människor som är åtskilda av oöverbryggbara avstånd hitta varandra.

Sociala medier erbjuder en möjlighet att knyta an och bygga broar trots fysiska och tidsmässiga barriärer. Huvudpersonen i vår berättelse är ett levande bevis på detta då han bestämde sig för att resa 9 000 kilometer bara för att få krama om en människa som betydde mycket för honom igen. Men låt oss ta det hela från början.

via Elconfidencial

Advertisement

Det här är historien om Juan Jonsson, som bokstavligen reste runt halva jordklotet för att träffa sin barnvakt igen efter 46 år. Detta hjärtevärmande äventyr började när han gav sig ut för att söka upp kvinnan som hade tagit hand om honom sedan han var sex månader gammal.

I en video på sociala medier förklarade han att hans föräldrar hade anförtrott honom till Ana när de flyttade till Cochabamba, Bolivia, för att arbeta. De tillbringade nästan sex år där och Ana fick en viktig roll i hans liv.

Juan har aldrig glömt sin barnflicka och bestämde sig för att skapa en sida som heter "Hjälp för Ana" för att samla in donationer till sin resa. Slutligen, efter en lång resa, korsade Juan Atlanten med hjälp av sin son för att nå Yacuiba, en stad i södra Bolivia, där Ana bodde med sin son. Mötet mellan Juan och Ana, organiserat tack vare kontakten mellan de två barnen, rörde tusentals människor på sociala medier.

Advertisement

Under resan dokumenterade Juan varje ögonblick med videor och delade dem med sina Instagram-följare. Videon visar det rörande ögonblicket då Ana känner igen Juan, barnet hon tog hand om för så många år sedan. 46 år har gått sedan de sågs senast: han var bara ett barn, medan hon var en ung kvinna på 30 år.

Ana sa att hon gick igenom en mycket mörk period när Juan och hans familj kom in i hennes liv, efter att ha förlorat sin son på grund av en hjärtsjukdom och sin man i en arbetsolycka i Alto Beni.

Videon visar de känsloladdade ögonblicken som delas tillsammans under resan, som till exempel ett besök på en typisk boliviansk restaurang, fram till det gripande ögonblicket då de tar farväl av varandra.

Advertisement