Hon överger sin son hemma hos sin pojkvän och han bestämmer sig för att fostra honom även om det inte är han som är pappan

av sofia

09 Juli 2023

Hon överger sin son hemma hos sin pojkvän och han bestämmer sig för att fostra honom även om det inte är han som är pappan
Advertisement

I en värld som består av dyrbara känslomässiga band, är bilden av en mamma som lämnar sitt barn utan återvändo, som överger ett oskyldigt litet barn i någon annans armar, en gåta full av smärta och tvivel. Moderskapet, en symbol för villkorslös kärlek, förvandlas till en flyktig skugga.

Men i denna bittra gåta finns också människans unika styrka och totala främlingars ovillkorliga kärlek som är redo att erbjuda skydd och omtanke. Detta är vad som hände med Davyd Cesário Silva när han var en liten bebis på bara några månader. Det här är hans historia.

via Metropoles

Advertisement

Bom a todos. Segue link abaixo do Razões para Acreditar/Vooa https://voaa.me/menino-deficiencia-abandonadohttps://voaa.me/menino-deficiencia-abandonado

Pubblicato da Moises Costa su Domenica 26 marzo 2023

Moisés Costa, 52 år gammal, beskrev förhållandet med Davyd som är 25, och sa: "Han är min son i hjärtat. Vi är bröder på pappret, men han är min son och min bästa vän. Jag gör allt för att ta hand om honom. " Davyd lider av cerebral pares, epilepsi, permanent lematrofi och kognitiv funktionsnedsättning.

Han övergavs av sin biologiska mamma under de första månaderna av sitt liv i huvudstaden Goiás i Brasilien. Davyd lämnades av sin mamma med Moisés, som var hennes ex-pojkvän vid den tiden, strax efter hans födelse. Kvinnan hävdade att Moisés var pappan till barnet, men ett DNA-test uteslöt det. Den unge mannen kan idag inte gå eller tala och är som ett litet barn.

Moisés avslöjade att han fick reda på Davyds mammas graviditet när hon redan var fem månader gravid. Hans intuition fick honom att inse att han inte kunde vara barnets pappa. "Vi bodde tillsammans, men hon bodde i en stad på landet. Hon ringde mig och sa att hon var gravid i femte månaden och försvann sedan. När Davyd var ungefär två månader gammal kom hon hem och sa att hon var tvungen att handla och att hon skulle lämna honom hemma hos mig. Min mamma insisterade på att hon inte skulle lämna honom, men det slutade med att hon gjorde det och aldrig kom tillbaka", berättar han.

Advertisement

Moisés berättar att pojken blev sjuk strax efter och fördes till sjukhus. "På grund av hans regelbundna anfall och blackouts behövde pojken läkarvård, men det krävdes att han var folkbokförd för att få behandling. Min mamma och styvfar registrerade Davyd för att rädda hans liv", förklarar han.

Hans familj var omedveten om barnets hälsotillstånd. "Efter att han blev sjuk beordrade läkarna ett flertal undersökningar och upptäckte en allvarlig hjärnskada", fortsatte han. Trots att de är registrerade som bröder, betraktar och behandlar Moisés Davyd som sin egen son.

Adoptivpappan berättar att den biologiska mamman gjorde väldigt få besök hos sin son över tiden, att hon aldrig erbjöd hjälp eller visade intresse för honom. Moisés förklarar sedan att Davyd får multidisciplinär vård vid Dr. Henrique Santillo State Rehabilitation and Readaptation Center (CRER).

Med hjälp av Moisés mamma, Maria José, 72 år gammal, har familjen alltid erbjudit allt de har kunnat till pojken, men idag hoppas de hitta någon biologisk släkting som kan hjälpa dem vid svårigheter: "Jag vill vara lugn och veta att om min mamma och jag inte är närvarande kommer Davyd inte att vara ensam i världen. Jag vill inte att någon ska ta honom ifrån mig. Vi kommer att fortsätta att ta hand om honom, men jag vill vara säker på att, någon annan kommer att ta hand om honom i vår frånvaro”.

Advertisement