En fembarnsmamma arbetar 10 timmar om dagen och hennes man låter henne komma hem till ett hus i det här tillståndet

av sofia

05 Juli 2023

En fembarnsmamma arbetar 10 timmar om dagen och hennes man låter henne komma hem till ett hus i det här tillståndet
Advertisement

I ett förhållande är det av största vikt att båda makarna bidrar till hushållsarbetet och barnomsorg på ett balanserat sätt. För att bibehålla denna balans delar man inte bara på ansvaret utan skapar också en hälsosam och harmonisk miljö inom familjen. När båda parterna arbetar för att dela på arbetsbördan skapas ett starkare band och man utvecklar en större ömsesidig förståelse.

Ingen av de två bör överbelastas med hushållssysslor eller ansvaret som föräldrar, eftersom detta kan leda till konflikter och påfrestningar i relationen. Detta är tyvärr exakt vad som hände med huvudpersonen i vår berättelse.

via Upworthy

Advertisement
@5kids5catssomedogstoo

@5kids5catssomedogstoo

Lynalice Bandy är en fembarnsmamma som delade en time lapse-video på webben som visar utmaningarna med att leva med sin man. I time-lapse-videon kan man se att mannen ständigt slarvar med städningen av golv, soffor och möbler och lämnar föremål och skräp utspritt överallt i huset. Trots att hon jobbar hemifrån sex dagar i veckan, med skift på tio timmar om dagen, måste Lynalice ta hand om all denna röra.

Hon bestämde sig för att göra något och fotade med sin smarttelefon de olika utrymmena i huset och började städa upp röran. I bildtexten till videon skriver Lynalice: "Jag jobbar sex dagar i veckan, tio timmar om dagen, med bara en ledig dag när jag dessutom var sjuk. Jag önskar att jag inte var den enda som städade här, men som ni kan se … dessa rum är försummade när jag inte är hemma."

Advertisement
@5kids5catssomedogstoo

@5kids5catssomedogstoo

Lynalice var trött på situationen och tog ett radikalt steg och bestämde sig för att skilja sig från sin stökiga make eftersom hon hävdade att han inte var kapabel att dela på familjeansvaret.

Nu bor hon någon annanstans, men återvänder ofta till sitt ex hus för att städa på djupet när barnen är hos sin pappa, för att se till att hennes barn alltid bor i en ren och välkomnande miljö.

Kommentarerna på sociala medier till stöd för hennes val har varit positiva och många har visat uppskattning för hennes modiga beslut och för det hårda arbete hon gör för att säkerställa ett renare hem och ett bättre liv för sina barn. Vad tycker du om det här?

Advertisement