Hon lånar inte ut sin klänning till sin svägerska:"Det är inte bara en klänning, det är ett familjeminne"

av sofia

30 April 2022

Hon lånar inte ut sin klänning till sin svägerska:"Det är inte bara en klänning, det är ett familjeminne"
Advertisement

Bröllopet är ett underbart ögonblick i livet för ett par och även för släktingar och vänner som delar makarnas glädje. Tyvärr, på bröllopsdagen eller till och med under de föregående där du är upptagen med organisationen, kan de värsta sidorna hos människor komma fram. Som i historien vi nu ska berätta för dig. I det här fallet uppstod ett problem med brudens klänning. En detalj som inte går att ignorera och som gör varje kvinna lycklig i det ögonblick hon bär den och är inlindad i tyger, spetsar och vita slöjor.

Av denna anledning är den klänning man väljer viktig och personlig. Detta enkla föremål innehåller minnen, känslor och lyckan av en unik och oförglömlig upplevelse. Kanske var det därför som huvudpersonen i den här historien inte ville sälja sin bröllopsklänning till sin svägerska. Låt oss förklara ordentligt hur hela historien utvecklades.

via Reddit

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Huvudpersonen är användaren @yeehawcowboiz som delade med sig av sin erfarenhet på Reddit och bad om råd angående vad som hände henne. Problemet hon stod inför rörde hennes brudklänning. Kvinnan förklarade att hon varit gift med sin man i 6 år och att hon kom bra överens med hela sin familj, men en händelse hade skadat relationen mellan henne, hennes svägerska och hennes svärmor.

Som hon förklarade i de inledande raderna av berättelsen, hade hon när hon och hennes dåvarande fästman bestämde sig för att gifta sig, inte tillräckligt mycket pengar för att kunna ha råd att gå till en butik och köpa sin klänning. Så, med hjälp av sin mamma, skapade hon den själv. Det hade tagit de två kvinnorna ungefär ett år att slutföra allt, en tid då deras band också hade stärkts.

"Att designa och sy klänningen var ett sätt att komma närmare min mamma. - skrev inläggets författare - Sakta bildades den en skattkista av minnen. Under själva tillverkningen gick min pappa bort och jag skapade ett hjärta med en av hans skjortor som jag sydde inuti klänningen för att känna honom nära mig på den där speciella dagen”.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Kvinnan fortsatte sedan med att säga: "För en tid sedan förlovade sig min svägerska och började planera sitt bröllop. Eftersom hon var i samma ekonomiska situation hade hon inte råd med en mycket dyr klänning, så hon ringde min man, hennes bror, och frågade honom om hon kunde ta min gamla klänning. Min man svarade att han skulle fråga mig, eftersom den var min och hon svarade att jag säkert inte skulle ha haft något emot det eftersom den hade legat i en låda i flera år."

Tydligen hade hennes man dock glömt att fråga henne och hon fick inte veta något förrän de kom hem. "Efter jobbet kom min man och hämtade mig på kontoret och vi åkte hem. - fortsatte användaren - Vi hittade min svägerska iförd min klänning tillsammans med sin mamma, min svärmor, som nålade för att anpassa den till dotterns kroppsbyggnad. Den bilden fick mig att bli rasande och jag exploderade." Diskussionen pågick länge. Kvinnan sa till sin svägerska att hon aldrig skulle låna ut sin klänning till någon. Den innehöll för många minnen från det förflutna, lyckliga stunder, känslor och det lilla tyghjärtat till minne av pappan, hur kunde någon annan tro att hon kunde ha den på sig?

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Lyckligtvis höll hennes man med henne, men hennes svägerska och hennes svärmor gjorde det inte och efter bråket gick de därifrån och kallade henne självisk. Detta skapade uppenbarligen många tvivel hos henne och till och med skuldkänslor. Borde hon ha hanterat situationen annorlunda? Borde hon ha låtit sin svägerska, som hon tyckte väldigt bra om, att använda hennes klänning? Eller gjorde hon rätt eftersom det trots allt är en extremt personlig ägodel och det är rätt att det förblir så även efter så många år?

Hur skulle du ha betett dig?

Advertisement