Han klipper växterna som han tror växer på hans sida av trädgården för att reta sin granne, men upptäcker att han har fel och får böter

av sofia

30 April 2022

Han klipper växterna som han tror växer på hans sida av trädgården för att reta sin granne, men upptäcker att han har fel och får böter
Advertisement

Att följa reglerna är bra om man vill leva i ett civilt samhälle där man respektera reglerna och lever tillfreds med alla andra människor, men vad händer när man faller offer för sina egna regler? En situation mellan grannar får oss idag att reflektera över denna fråga. En Reddit-användare berättade att för länge sedan när han och hans familj flyttade till ett nytt kvarter, där radhusen var åtskilda av ett mycket litet utrymme. Kort sagt, husen i fråga låg alla väldigt nära varandra, så pass nära att man utan problem kunde "spionera" in i grannens kök när som helst. Denna brist på respekt för privatlivet hade irriterat familjens huvudperson i denna berättelse, så mycket att de tvingade dem att vidta förebyggande åtgärder.

via Reddit

Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Reddit-användaren förklarade hur han och hans familj hade agerat för att hindra grannar från att spionera på dem: "Vi planterade en massa växter som kostade tusentals dollar, men mina föräldrar tyckte att det skulle vara värt det." Faktum är att en vacker häck och några träd är den mest praktiska lösningen för att täcka fönstren i ditt hem på ett elegant och tilltalande sätt för ögat. Grannen verkade dock inte tycka om detta val: "En vecka senare vaknade mina föräldrar en morgon och växterna var helt nedskurna. Min pappa var rasande, han gick direkt hem till våra grannar. Grannen sa till min pappa att växterna befann sig på hans egendom, så han hade all rätt att skära ner dem. Han varnade att om vi inkräktade på hans egendom igen med något annat, skulle han omedelbart anmäla oss till myndigheterna."

Lyckligtvis täcktes växterna fortfarande av en inköpsgaranti och företaget som planterade dem för bara en vecka sedan återvände utan att kräva ersättning. Växterna var tillbaka på sin plats och markerade gränsen för huset till huvudpersonerna i denna berättelse, som naturligtvis kontrollerade i förväg att deras placering inte låg inne på grannens egendom.

Advertisement
Pxhere / Not the actual photo

Pxhere / Not the actual photo

Grannen gav dock inte upp och en natt hittade de honom vid 02-tiden medan han klippte plantorna igen. Då ringde familjen polisen: "Vi ringde polisen och efter en pratstund med grannen bestämde han sig för att ringa ett proffs och markera gränsen för sin fastighet. Min pappa höll med."

"Några dagar senare kom jag hem och hittade lite orange tejp på grannens bakgård. Tydligen sträckte hans stängsel sig över vår fastighet i 3,35 meter! Vi såg honom riva ner stängslet, han var helt rasande. Från och med följande månad njöt vi av vårt nya utrymme och avskildheten på vår bakgård, och min granne förlorade 1/4 av sin trädgård. Dessutom var han tvungen att betala nästan $ 10 000 för att ha förstört vår egendom och vi var tvungna att plantera våra växter igen," berättar mannen.

Att följa reglerna kostade i slutändan denna granne dyrt!

Advertisement