En man på tunnelbanan bestämde plötsligt att han skulle "klättra" iklädd utrustning med säkerhetslina och allt

av sofia

14 Mars 2024

En man på tunnelbanan bestämde plötsligt att han skulle "klättra" iklädd utrustning med säkerhetslina och allt
Advertisement

Livet består även av korta ögonblick av galenskap, av måttlig galenskap det vill säga. En nypa excentricitet kan verkligen ge smak, färg och glädje i livet genom att etsa fast outplånliga minnen i sinnet. Vem har aldrig gjort en originell gest bara för skojs skull eller ännu bättre för att få någon att le?

Mannen som är huvudperson i den här historien hade garanterat inte några problem med att "träda in på scenen". Anledningen till att han bestämde sig för att utföra en handling som den vi nu ska berätta om är ännu inte klar, men en sak är säker, och det är att videon som skildrar hans lilla bravad har fått mer än 3 miljoner visningar!

Advertisement

En oväntad händelse på tunnelbanan...

Det finns många som väljer att använda sig av kollektivtrafiken. Bland dessa det finns de som väljer detta av miljöskäl, de som hatar stadstrafiken och de som helt enkelt vill spara lite pengar genom att undvika dyra kostnader som bensin, bilförsäkring och så vidare. Det är dock allmänt känt att man på kollektivtrafiken kan träffa på alla typer av människor, även de mest "fantasifulla".

Som mannen som bestämde sig för att ta tunnelbanan i Lyon, Frankrike, klädd som om han skulle bestiga en klippvägg. Svart neoprendräkt, flera meter rep, karbinhakar på bältet, klätterskor och såklart en hjälm, för man vet aldrig vad som kan hända på tunnelbanan.

De andra passagerarna blev naturligtvis häpna vid åsynen av mannen och hans kläder, men det bästa skulle fortfarande komma... Mannen hade inte bara för avsikt att visa upp sig klädd som en klättrare, han ville också visa upp sina färdigheter!

Advertisement

Videon på mannen som klättrar

I filmen kan vi se klättraren vid två olika stunder av hans åtagande: först ser man honom bara stå inne i tunnelbanevagnen, men hans sätt att fördriva tiden på och framför allt att göra sig bekväm när han gör detta är helt unikt. Han sitter inte på något av de många sätena som finns för passagerarna, han står inte heller och håller i en av ledstängerna, nej, han sitter upphängd i luften.

Tack vare ett av dess rep och en karbinhake som är fäst vid ramen på vagnstrukturen hänger han i luften. Det är många andra personer inne i tunnelbanevagnen med honom (som håller i sig på ett normalt sätt) och försöker ignorera den märkliga händelsen som händer framför deras ögon. Men det är inte allt.

"Showen" har ännu inte börjat: den mystiske mannen installerar en zip-line, det vill säga han placerar en metallkabel så att han kan glida ner längs med den och åker sedan från den högsta punkten där han hakat på en av sina karbinhakar ner till den motsatta änden, tills hans rygg nuddar marken. Det här är vad några av användarna tycker om hans gest.

Kommentarerna från människor på Instagram

"Den typiska onsdagskvällen för en av dina arbetslösa vänner", skriver en person skämtsamt, "Om jag hade samma utrustning som han skulle jag absolut försöka göra samma sak", skrev en annan, "Med tanke på hur mycket jag betalar för att åka tunnelbana förväntar jag mig faktiskt att de ska bjuda på en föreställning," skriver ännu en annan.

Kort sagt var majoriteten av användarna imponerade av den roliga scenen som mannen hade bjudit på, men hans beteende bör inte imiteras alls då det enligt lag är förbjudet att bete sig på ett sätt som kan visa sig vara farligt för en själv och för människor runt omkring oss. Det är dessutom obligatoriskt att om möjligt alltid lämna fritt utrymme på transportmedlet för passagerare som behöver gå förbi.

Detta sätt att göra saker på, hur kul det än kan verka, bryter mot lagen och kan bestraffas med mycket höga böter. Vad tycker du om det här?

Advertisement