"Ta av dig hörlurarna när du pratar med mig": en polis märker inte att det bilföraren har i öronen är en hörapparat

av sofia

30 April 2022

"Ta av dig hörlurarna när du pratar med mig": en polis märker inte att det bilföraren har i öronen är en hörapparat
Advertisement

Det kan hända, då och då, att man blir stoppad av trafikpolisen för en kontroll eller för att man blir tagen på bar gärning med att begå någon överträdelse. En användare beskrev något mycket speciellt som han råkade ut för på Reddit, då han stoppades av en polis som inte ens hade lagt märke till en mycket viktig detalj. Mannen stoppades utan någon uppenbar anledning, eftersom han var säker på att han hade respekterat stoppskylten på gatan, men han gjorde naturligtvis inte motstånd och stannade bilen. Han började samtala med polisen och passade på att rikta bilens instrumentkamera mot honom och även filma polisen. Nästa scen var minst sagt rolig.

via Reddit

Pxhere / Not the actual photo

Pxhere / Not the actual photo

Föraren rullade ner bilrutan så fort polisen närmade sig hans bil: "Hej, vad har jag gjort?" Samtalet fortsatte sedan så här: "Polisen tittar på mig som om han tittade på en klibbig bit tuggummi som satt fast under en sko och säger till mig: 'Du stannade inte helt vid stoppskylten.' Jag rättar till en av min hörapparater (jag har förlorat en del av min hörsel på grund av att jag tidigare varit turnerande musiker) och innan jag hann svara honom beordrar han mig bestämt att ta av mig hörlurarna när jag pratar med honom!".

Vid det tillfället lydde föraren: han tog av sig sina "hörlurar", som inte var något annat än hans hörapparater, och fortsatte att stirra på polisen utan att faktiskt kunna höra honom. Dessutom bar de båda skyddsmasker, så det var omöjligt att ens försöka läsa läpparna. Föraren började sedan prata med honom på teckenspråk: "Jag är döv och jag förstår inte vad du just sa. Kan du kommunicera på ASL (American Sign Language) tack." Efter det pekar polisen på hörapparaterna som hans strax innan verkade ha trott vara Apple-hörlurar, och gestikulerar till föraren att sätta tillbaka dem, medveten om att han just har gjort ett pinsamt misstag.

Advertisement
Rawpixel / Not the actual photo

Rawpixel / Not the actual photo

Efter några ögonblick blir agenten också medveten om bilens instrumentkamera som pekar mot föraren och delvis även mot honom: hans beteende hade filmats. Utan att ens tänka för mycket på saken gör polismannen en gest åt föraren att han kan åka och på något magiskt sätt var det inga problem längre!

Vi behöver väl knappast säga att föraren körde iväg i ljusets hastighet (inom fartgränsen så klart!), utan att kunna sluta le eftersom han visste att han hade rätt!

Advertisement