Skolan straffar en 14-årig kille på grund av hans "extrema frisyr" - mamman blir vansinnig

av sofia

25 Maj 2022

Skolan straffar en 14-årig kille på grund av hans "extrema frisyr" - mamman blir vansinnig
Advertisement

Kan en oskyldig frisyr skapa så mycket kontrovers att en elev blir avstängd? Tydligen ja: detta hände på Kingswood Academy, en av de mest prestigefyllda skolorna i East Yorkshire i Storbrittanien, för en 14-årig pojke. Efter påskhelgen dök den unge mannen upp i klassrummet med en ny och fräsch frisyr. Tyvärr välkomnades inte denna förändring särskilt väl av skolan, som tillrättavisade honom, satte honom i ett isolerat klassrum och kontaktade hans föräldrar. Den unge mannens mamma blev mållös, även om det inte var första gången som skolan hade klagat på 14-åringens frisyr.

via Derby Telegraph

'It's not good for his mental health'

Pubblicato da Grimsby Live su Giovedì 28 aprile 2022

Charlie Deyes dök upp i klassrummet med en ganska vanlig frisyr som är på modet bland unga idag. Hans hår hade klippts kortare på sidorna, vid tinningarna och längre på toppen av huvudet. Även om det inte på något sätt var en "extrem frisyr", tyckte hans skola att hans frisyr var olämplig och bestämde sig för att vidta åtgärder: att sätta pojken i ett isolerat låst klassrum, endast med möjlighet att gå på toaletten 2 gånger om dagen och utan möjlighet att träffa sina klasskamrater mellan lektionerna. Anledningen? Charlies frisyr "respekterade inte skoluniformens policy" och distraherade hans klasskamrater. Även om Charlies mamma Sam inte höll med om den här absurda skolpolicyn, bestämde hon sig ändå för att ta honom till frisören igen för att fixa håret. Detta andra försök verkade dock inte ha tillfredsställt skolans krav, som fortsatte att lämna Charlie i ett isolerat klassrum.

Advertisement
Piqsels / Not the actual photo

Piqsels / Not the actual photo

"De sa att det berodde på en linje eller något, och för att man kunde se två färger i kontrast med varandra," förklarade mamman, chockad över händelserna, "så jag tänkte: Ja, det är klart att du ser två kontrasterande färger eftersom halva delen är rakad medan toppen på huvudet är klippt. Men han har inte färgat håret.'' Efter all denna kontrovers bestämde kvinnan sig för att tillfälligt låta sin son vara hemma istället för att hållas isolerad i skolan, även om detta val kunde leda till böter: "Jag skulle hellre få böter än att låta min son få lida sådär "kommenterade Sam. Kvinnan fortsatte: "När det gäller en skoluniform, förstår jag fullt ut att policyn måste vara strikt, men jag sa till dem: 'Det är en frisyr, kan ni förklara för mig varför ni isolerar honom och varför ni straffar honom?' Det är inte bra för hans mentala hälsa att sitta isolerad i ett rum."

Vad tycker du om saken? Kan en frisyr verkligen påverka en elevs utbildning så mycket? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement