En mamma övertar en främmande människas sittplats på planet och han klagar: "Det var ingen som lyssnade på mig"

av sofia

01 Juni 2024

En mamma tar en mans sittplats på planet som att ingenting hade hänt
Advertisement

Att resa med flyg erbjuder många fördelar och det anses vara det säkraste transportmedlet i världen som dessutom kan täcka långa avstånd på bara några timmar. Om man sedan bokar biljetter i god tid, kan priserna vara ganska rimliga.

Det är dock viktigt att följa vissa regler ombord på flygplanet, som att sitta på den plats som anges på din biljett. Tyvärr hamnade en man nyligen i en jobbig situation på grund av detta.

via Reddit

Advertisement

Mannens berättelse om denna jobbiga situation

Freepik

Huvudpersonen i den jobbiga historien vände sig till det populära Reddit-forumet för att dela med sig av sin upplevelse, och vi får ta del av detaljerna i hans berättelse.

"Det började när jag hade gått ombord på planet, och när jag närmade mig min plats - en av de sista raderna som börjar från flygets bakre del - märkte jag att en kvinna satt där med sina barn", berättar mannen.

"Min plats var vid fönstret, men kvinnan och hennes barn satt redan där, så jag frågade henne om hon möjligtvis satt fel...", fortsatte han. Men situationen var inte så enkel.

"Hon låtsades som om hon inte förstod, och svarade att hon inte visste exakt vilka platser som var hennes och hennes barns... vilket självklart är osannolikt", förklarade han. Mannen vände sig då till en flygvärdinna för att få klarhet, men han fick inte den reaktion som han hade förväntat sig.

Advertisement

Flygvärdinnornas svar och kommentarerna från användarna

Freepik

"Det beror på familjen prioriterade ombordstigning; de är en familj, och därför kan hon sitta nära sina barn," förklarade flygvärdinnan. Mannen var fortfarande förvirrad: "Jag är den första som vill att en mamma ska sitta nära sina barn, men den kvinnan frågade mig inte om något. Jag menar, hon kunde ha väntat och frågat mig om jag kunde göra henne en tjänst, men istället tog hon bara min plats," skrev mannen, uppenbarligen irriterad.

Som om detta inte vore nog, upptäckte han snart att kvinnans make satt i andra änden av planet: "Vardera förälder kunde ha tagit ett barn och satt dem vid sin sida, men jag antar att de inte ens övervägde detta" tillade mannen.

Så till slut var han tvungen att acceptera verkligheten... men han undrade fortfarande om det är rätt att ett flygbolag tillåter något sådant. Låt oss titta på några användares svar.

"Om du betalade för en specifik plats så var den utan tvekan din och du borde ha kämpat för att få den, alternativt kan du lämna in ett klagomål," skrev någon, "Jag skulle ha blivit upprörd över den behandling jag fick," skrev en annan, "Den kvinnan gjorde inte rätt... personligen skulle jag ha motsatt mig," skrev en tredje. Vad tycker du?

Source:

Reddit

Advertisement