En kvinna tar på sig nagellack på planet och de andra passagerarna blir upprörda

av sofia

15 Mars 2024

En kvinna tar på sig nagellack på planet och de andra passagerarna blir upprörda
Advertisement

När man reser med flyg vill man gärna vara så avslappnad och lugn som möjligt eftersom man är medveten om att man kommer att behöva spendera en viss tid på en viss plats, utan möjligheten att stanna för att sträcka på benen till exempel.

Så man utrustar sig så gott man kan och uthärdar i tystnad de timmar som skiljer en från slutdestinationen. Det är helt enkelt så det fungerar, ingen stor grej. Men när du tvingas dela detta trånga utrymme med ociviliserade människor, förändras allt... åtminstone är det vad många passagerare som var tvungna att resa med en kvinna som betedde sig på ett ganska självcentrerat sätt hävdade.

Advertisement

En situation som är komplicerad att hantera

En situation som är komplicerad att hantera

onlyyouqj/Freepik

Som regel är det få regler som man måste följa strikt på ett reguljärflyg: ta på dig säkerhetsbältet, stäng av elektroniska enheter och så vidare. Små krav för att skydda individens och andras säkerhet. Det är därför sällsynt att människor inte respekterar dessa få krav och det är omöjligt att vägra att följa dem även om man inte är överens.

Något som är mycket mer komplicerat är att få folk att följa vissa rekommendationer som borde ligga till grund för ett civiliserat samhälle. Att till exempel inte invadera det utrymme som är reserverat för andra, respektera andras behov utan att vara för påträngande och att visa empati gentemot andra.

Kort sagt, "lev och låt leva" och hjälp till om du kan. Många tror dock kanske inte att en del av deras handlingar skulle kunna störa deras omgivning, som den här berättelsens kvinnliga huvudperson till exempel. Hon hade aldrig kunnat föreställde sig att hon kunde irritera så många människor bara genom att måla naglarna, men det gjorde hon. Vad som är ännu värre är det faktum att hon struntade fullkomligt i alla de människor som förgäves försökte förklara detta för henne.

Advertisement

Användarens berättelse av händelserna och kommentarerna på Reddit

Användarens berättelse av händelserna och kommentarerna på Reddit

@utazdoestheinternet/Reddit

En användare på Reddit-forumet beskrev en absurd situation som han hade upplevt personligen när han befann sig bland många andra passagerare på ett plan och plötsligt kände en stark lukt som påminde om alkohol. När han såg sig omkring lyckades han snart identifiera källan till lukten och kunde inte tro sina ögon.

En kvinna satt och tog på sig nagellack. I passagerarkabinen, som verkligen inte är någon rymlig och välventilerad plats, hade den stickande lukten av flyktiga lösningsmedel blivit påtagande stark och gjort flera passagerare illamående. Användaren berättar att han bad kvinnan att sluta måla sina naglar och att han inte var den enda.

Kvinnan vägrade dock sluta med sin manikyr även när en flygvärdinna bad henne att sluta. Tekniskt sett är det att fixa naglarna på planet, som att exempelvis ta på nagellack, inte ett beteende som är förbjudna av flygbolagen, men användarna som läste inlägget hade inte för den sakens skull några skäl till att inte uttrycka sin åsikt.

"Lukten av nagellack gör mig illamående och den gör det även i en miljö som är mycket större än ett flygplan, jag skulle ha hindrat henne från att fortsätta till varje pris", skrev någon, "Hur kan folk inte inse hur mycket deras handlingar kan irritera andra? Det här är absurt!" utbrast en annan. Andra användare har påpekat att för dem är lukten av nagellack inte så outhärdlig och att det därför verkar vara ett subjektivt problem. Vad tycker du om det här?

Advertisement