En pappa får panik när hans son som har undervisats hemma under ett år fick 6 av 100 på ett matteprov

av sofia

08 Juli 2022

En pappa får panik när hans son som har undervisats hemma under ett år fick 6 av 100 på ett matteprov
Advertisement

Alla föräldrar vill det bästa för sina barn, och speciellt när det kommer till skolbetyg och läxor kan mamma och pappa bli väldigt krävande. När det kommer låga betyg brukar man försöka ta till privatlektioner och andra typer av studiestöd, för att förhindra att ens barn misslyckas. En pappa blev viral tack vare en video som visar all hans besvikelse efter det att hans son lyckats få ett extremt lågt betyg på sitt matteprov. Det tråkigaste av allt är att han själv hade tagit på sig uppgiften att undervisa sin son i matematik varje kväll under ett helt år, men trots detta hade sonen inte uppnått önskade resultat.

via Mirror

Advertisement
Weibo screeshot

Weibo screeshot

Videon med denna gråtande pappa delades på en kinesisk social medieplattform och först senare avslöjades det av lokala medier vad som hade hänt. Pappan var mycket missnöjd med sin sons betyg och eftersom den kinesiska regeringen hade förbjudit läxhjälp som ansågs alltför kostsam och utom kontroll, var denna förälder tvungen att kavla upp ärmarna för att hjälpa sin son i matematik. Man kan verkligen se hans besvikelse när han upptäcker att hans son hade fått ett pinsamt betyg på det senaste matteprovet: 6 av 100, alltså mindre än 10%.

Videon visar mannen som gråter i förtvivlan och gömmer ansiktet i en vit handduk för att kväva snyftningarna och torka bort tårarna. Scenen filmades av hans fru, som fnissar illvilligt när hon ser sin man under dessa förhållanden.

Advertisement
Weibo screeshot

Weibo screeshot

Utan att känna till detaljerna i berättelsen delade användarna upp sig i två olika läger och målade upp olika scenarier relaterade till helt olika bedömningar. Det finns de som sa att de ställde sig på pappans sida, som hade ansträngt sig ordentligt för att lära sin son matematik på bästa möjliga sätt, och de som å andra sidan ställde sig på sonens sida och sa att det låga betyget representerade en upprorisk handling. Det är också möjligt att pappan, som inte är matematiklärare, inte har lärt sin son hur han ska utföra uträkningar och lösa problem.

Hur som helst är lidandet som framgår tydligt i denna tragiska, men komiska video verklig: vi hoppas att den stora pressen i skolan och på arbetet inte hindrar den här killen från att förbättra sina betyg och den här pappan från att fortsätta vara stolt över sin son.

Advertisement