En lärare är övertygad om att ingen kommit på hans lektion, men inser sedan sitt misstag

av sofia

23 Februari 2023

En lärare är övertygad om att ingen kommit på hans lektion, men inser sedan sitt misstag
Advertisement

Att välja att undervisa är nästan en mission och för att göra det måste man inte bara att vara utbildad utan även begåvad. En professor är en sorts guide som sprider kunskap och inspirerar sina elever, så att de alla sedan kan hitta rätt väg för framtiden. Ur en ung människas synvinkel är det därför viktigt att denna figur är närvarande och att den kan sitt yrke. Ur lärarens synvinkel är det istället trevligt att se så många elever framför sig som möjligt och veta att ens arbete uppskattas och ger något. Att se klassrummet - särskilt på universitetet - fyllt med studenter är en av de största tillfredsställelser man kan få, men tänk om detta inte händer?

Detta är exakt situationen som huvudpersonen i denna berättelse befann sig. Låt oss berätta mer om honom.

via josephmullins/Twitter

Advertisement
Takkk/Wikimedia - Not the actual photo

Takkk/Wikimedia - Not the actual photo

Joseph Mullins är en amerikansk professor som roade webben med ett inlägg på sitt Twitter-konto. Mannen, som nyligen hade blivit besviken på sina elever, bestämde sig för att dela sina tankar på sociala medier, men han skrev också något annat tillsammans med sina funderingar.

Läraren hade gått till klassrummet som vanligt för att hålla sin lektion, när han efter några minuter insåg att ingen av hans elever verkade dyka upp. Alla verkade ha "missat" hans lektion och bestämt sig för att inte gå. Så Mullins stannade kvar en stund och skickade sedan ett mail till sin elevgrupp, där han skrev att han var helt ensam i klassrummet, att han skulle vänta ytterligare 5 minuter och sedan gå.

Advertisement
Karen Thibaut/Wikimedia - Not the actual photo

Karen Thibaut/Wikimedia - Not the actual photo

"Idag dök ingen upp till min 8:15-lektion - skrev professorn på sitt Twitter-konto - När jag sitter i det tomma rummet skickar jag ett e-postmeddelande till dem och försöker dölja mina sårade känslor. 2 minuter senare får jag ett svar: 'Professor, vi tror att du är i fel rum'. Jag ville bara gömma mig".

Tydligen var det därför inte hans elever som hade glömt lektionen, utan han som hade tagit fel klassrum. Den rätta rummet låg på övervåningen, men läraren hade inte alls insett misstaget, vilket eleverna tyckte var mycket roligt. Inlägget fick många kommentarer och många andra lärare berättade om liknande och minst lika roliga upplevelser.

Låt oss bara hoppas att han nästa gång är lite mer försiktig och varken tar illa upp eller "skäller" på sina elever för deras påstådda frånvaro. Har du någonsin varit på fel plats vid fel tidpunkt, men inte insett det?

Advertisement