Hon får en rörande begäran från sin ensamma morfar: "Jag saknar dig, har du lust att äta tillsammans och titta på en film?"

av sofia

30 April 2022

Hon får en rörande begäran från sin ensamma morfar: "Jag saknar dig, har du lust att äta tillsammans och titta på en film?"
Advertisement

För äldre människor är ensamhet förmodligen den värsta "sjukdomen" att hantera: ingen blir lycklig av att känna sig ensam, men äldre människor får ofta successivt vänja sig vid att klara sig själva på grund av sitt tillstånd. Barn och barnbarn måste fortsätta med sina liv och ofta verkar tiden som de spenderar med nära och kära, såsom föräldrar eller mor- och farföräldrar vara väldigt begränsad. Megan Elizabeth visste att hennes morfar inte skulle leva mycket längre och att 92-åringen, särskilt efter att ha förlorat sin fru, kände sig ännu mer ensam. Den unga kvinnan rörde många människor på djupet när hon delade meddelandena som hennes morfar skickat till henne en kväll där han bad henne att hålla honom sällskap. Barnbarnet rusade omedelbart hem till sin morfar i en virvelvind av känslor.

via TikTok / meganelizabeth1016

TikTok / meganelizabeth1016

TikTok / meganelizabeth1016

Megan fick ett meddelande från sin morfar som hon absolut inte kunde ignorera: "Hej Megan, det är morfar. Skulle du vilja komma hit och sova över? Jag har inte mått särskilt bra på senaste tiden och jag saknar dig. Vi kan beställa lite mat och titta på en film. Jag älskar dig, morfar." Fick du tårar i ögonen? Vi fick det och till och med Megan kunde inte hålla tillbaka sina känslor i slutet av videon som hon lade upp på TikTok.

Megan gick förstås genast med på att besöka sin morfar och frågade honom om han ville äta något speciellt: "Kan du ta med äppelmos? Det med kanel. Och om du går någonstans kan du skaffa lite potatismos, jag skulle vilja ha det eftersom jag utan tänder bara kan äta mjuka saker". En annan söt begäran från morfarn var att få äta en jordgubbsglass och naturligtvis såg Megan till att skaffa det åt honom.

"Tack Megan, du är mitt favoritbarnbarn" skrev morfarn tillsist som tack.

Advertisement
TikTok / meganelizabeth1016

TikTok / meganelizabeth1016

Vanligtvis när vi pratar om "pyjamasparty" tänker vi på barn eller ungdomar och att hälsa på hemma hos vänner och sedan stanna kvar och sover över på natten. Den här gången var det dock den söta morfarn som gjorde denna begäran, vilket ännu mer understryker hans fruktansvärda ensamhet. De två åt middag tillsammans och tittade på en av hennes morfars favoritthrillers i svartvitt innan de gick och lade sig för natten. Morfarn har förstås inte glömt sitt barnbarns gamla vanor, så han ställde fram ett glas vatten för natten och en ficklampa, ifall hon skulle vakna under natten och vara rädd för mörkret. Å andra sidan kan en ficklampa vara användbar även när man är 29. Dagen efter vaknade morfarn tidigt för att säga hejdå innan hon gick till jobbet runt 05:30.

TikTok / meganelizabeth1016

TikTok / meganelizabeth1016

Megan berättade hur fäst hon är vid sin morfar, som under hennes barndom var en nyckelfigur för henne och hennes familj, tillsammans med hennes mormor. "Jag är så lyckligt lottad som har fått växa upp med min morfar och mormor (må hon vila i frid)", skrev hon på Instagram, "Jag är så lycklig. framför allt över kärleken han visade min mormor medan hon levde. Jag tror på kärlek och lojalitet tack vare den här mannen. Han är min hjälte."

I sitt inlägg på Instagram skrev hon om den viktiga lärdomen hon lärt sig: "Det är viktigt att leva för stunden, men det är även viktigt att leva i nuet och njuta av varje ögonblick, så att när man är 92 ser tillbaka och ler mot alla människor som man har älskat, alla minnen man skapat och det liv man valt att leva".

Advertisement