En 86-åring köper en lott och lovar att dela vinsten med killen i kassan om hon vinner

av sofia

03 December 2022

En 86-åring köper en lott och lovar att dela vinsten med killen i kassan om hon vinner
Advertisement

Många av oss skulle vilja vinna en stor summa på lotto och kunna koppla av resten av livet, men bara ett fåtal lyckas förverkliga denna dröm. Trots allt finns det människor som inte ger upp och försöker dag efter dag, medan andra blygt närmar sig spelvärlden och prövar lyckan ibland för skojs skull.

En av dessa är kvinnan vi nu vill berätta om, som av en slump och uppmuntrad av expediten i närbutiken där hon handlade, bestämde sig för att köpa några lotter och ge det ett försök. Eftersom hon själv inte visste något om hur det fungerade anförtrodde kvinnan sig till mannen i kassan och lovade honom att de i händelse av vinst skulle dela "bytet".

via heidiforrest_/Instagram

Advertisement
heidiforrest_/Instagram

heidiforrest_/Instagram

En helt vanlig dag var Marion Forrest ute och handlade i New York och gick in i en närbutik. Här, förutom att handla det hon behövde, ägnade hon sig åt en liten pratstund med en av de anställda, Walter. Han uppmuntrade kvinnan att köpa en lott för att pröva lyckan. Mannen förklarade hur det fungerade och berättade för henne att jackpotten hade nått en topp på 500 000 dollar. En betydande siffra som kvinnan inte visste något om, men hon bestämde sig för att följa hans råd.

"Okej, om jag vinner så delar jag summan med dig" - med dessa ord tog kvinnan farväl av Walter och gick hem. Några dagar senare ägde dragningen rum och hon vann, utan att ens föreställa sig det. Summan var förstås mycket lägre än de 500 000 som fanns i jackpotten, men hon var ändå nöjd med sin vinst. Om du tror att hon under tiden hade glömt det löfte som gavs, har du mycket fel.

Advertisement
heidiforrest_/Instagram

heidiforrest_/Instagram

Marion kom faktiskt ihåg pakten med säljaren och gick tillbaka till honom för att överraska honom. Ögonblicket filmades av Heidi, barnbarnet till kvinnan, och lades ut på hennes sociala medier. I klippet ser vi kvinnan gå in i butiken med två ballonger och närma sig kassan där kassören befann sig. "Vann du?" – frågar han, medan hon ler och säger ja. Glädjen är stor och de andra kunderna jublar och applåderar av lycka.

heidiforrest_/Instagram

heidiforrest_/Instagram

Kvinnan hade vunnit 300 dollar, inte mycket jämfört med jackpotten, men hon höll sitt löfte och det var det som verkligen var rörande. Vem skulle i hennes ställe ha kommit ihåg vad hon hade sagt och skulle ha återvänt till butiken för att dela vinsten med en främling? Kanske några, kanske många, vi vet inte, det enda som är säkert är att hon gjorde det och detta gör henne speciell.

Ett löfte är trots allt ett löfte och måste alltid hållas, även om det är litet. Det viktiga är att inte göra den andra besviken och Marion gjorde verkligen inte det . Vilket föredöme!

Advertisement