En 98-årig mamma flyttar in på samma ålderdomshem som sin 80-åriga son för att vara nära honom (+VIDEO)

av sofia

14 Februari 2023

En 98-årig mamma flyttar in på samma ålderdomshem som sin 80-åriga son för att vara nära honom (+VIDEO)
Advertisement

En mamma slutar aldrig att vara mamma, håller du med? Det spelar ingen roll hur gammalt ditt barn är, för i ditt hjärta kommer hon eller han alltid att vara den minsta i huset eller i alla fall en varelse som behöver kärlek och omsorg. Den äldre kvinnan som är huvudpersonen i den här berättelsen är verkligen ett bevis på vad som just har sagts då hon trots att hon var 98 år gammal vid tiden för händelsen inte tvekade en sekund med att flytta till vårdhemmet där hennes åttioåriga son bodde för att fortsätta ta hand om honom. Det är väldigt svårt att sluta vara förälder, även om åren går och barnen växer upp.

via Youtube / JewishLife

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Ada Keating är en charmig 98-åring som har levt hela sitt liv med sin son Tom, som aldrig gifte sig. Efter ett liv sida vid sida bestämde sig kvinnan för att följa sin son även när mannen flyttades till ett äldreboende, trots att personalteamet på hemmet tog hand om honom. Efter ca 1 år förstod Ada att hon inte kunde vara ifrån Tom och bestämde sig för att flytta till anläggningen för att kunna bo nära honom. Tom, som fyllde 80 år 2016 och var i behov av vård dygnet runt, tvingades därför flytta till vårdboendet Moss View i Liverpool. Hans systrar, Barbara och Margi, var glada över nyheten att deras mamma också skulle bo med Tom på anläggningen - på så sätt kunde de lättare besöka dem båda, men vad som var ännu viktigare var att båda i och med detta fick bästa möjliga vård.

Advertisement

Vårdhemsföreståndaren var mycket imponerad av bandet mellan denna mamma och hennes son: "Det är mycket rörande att se den nära relationen som Tom och Ada delar och vi är så glada att vi kunde tillgodose deras båda behov. Det är sällan man ser mödrar och barn tillsammans på samma vårdhem och vi vill verkligen göra deras tid tillsammans så speciell som möjligt. De är oskiljaktiga," säger hon.

Till de många som frågade Ada om anledningen till hennes val, svarade hon alltid så här: "Du slutar aldrig att vara mamma". Vad kan man säga, att döma av hur de två ser på varandra, verkar det faktiskt vara sant!

Advertisement