Hon gifter sig på sin farmors 100-års dag: "Hon bad mig vara hennes brudtärna"

av sofia

07 December 2022

Hon gifter sig på sin farmors 100-års dag: "Hon bad mig vara hennes brudtärna"
Advertisement

Bröllopsdagen är en av de vackraste dagarna, det måste vi erkänna. Att försegla din kärlek med ett löfte är en obeskrivlig känsla, och skönheten i dessa ögonblick kommer säkert att växa om det finns speciella människor vid din sida. Släktingar eller vänner som visar all sin omtanke och kärlek med små eller stora gester.

Kvinnan vi vill berätta om idag vet något om den saken, eftersom hon hade en fantastisk dag även tack vare sin hundraåriga mormor. Låt oss ta en närmare titt på deras historia.

via Daily Mail

Vita Cresswell, från Seaton, Cumbria, England, och hennes pojkvän Gary Whineray hade varit tillsammans i 8 år när de bestämde sig för att gifta sig. I samma ögonblick som hon berättade den glada nyheten för sin mormor, Martha Wallbank, hoppade den gamla kvinnan av glädje och bad sitt barnbarn om att få vara hennes brudtärna. Utan att tveka allt för mycket sa Vita ja, men det var en sak som hon och hennes pojkvän hade svårt att fatta ett beslut om.

"Vi funderade över hur folk väljer datum för bröllopet - sa han - Så vi reflekterade länge och väl och med tanke på att vi inte ville ha en fest som bara var vår utan delad bestämde vi oss för att svära evig kärlek på dagen som min mormor även skulle fira sin födelsedag. Sedan sa hon entusiastiskt att hon ville bli min tärna, vilket val kunde ha varit mer passande? - fortsatte hon - Det var verkligen gulligt".

Vita berättade också om sin underbara relation med mormor Martha och hur nära hon stod hennes familj när hon var yngre. Eftermiddagar, promenader och roliga stunder tillsammans med den gamla kvinnan hade hjälpt till att stärka deras band och bruden kunde inte vara gladare vid tanken på att dela sin speciella dag med henne.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Med en beige kappa och en förtjusande ljusblå hatt med ett nät som ramade in ansiktet, var den gamla damen underbart vacker vid sitt barnbarns sida och muntrade upp alla inbjudna med sin charm och även med de sånger som valts ut för den speciella dagen. Och så var det dessutom hennes födelsedag, ett speciellt ögonblick eftersom hon hade nått milstolpen 100 år, och hon borde också firas. Det var därför, så snart löftesutbytet i kyrkan var över, som prästen tillkännagav den speciella händelsen och alla gäster sjöng födelsedagssången för att önska henne grattis på födelsedagen.

Rörande, speciella och unika ögonblick som, vi är säkra på att Vita och Gary aldrig kommer att glömma. För att inte tala om att mormor Martha också satte nytt rekord som den äldsta brudtärnan i Storbritannien. En väldigt, väldigt speciell dag för alla.

Advertisement