"Min svärmor rotar bland mina grejer och för att avslöja henne gömde jag ett falskt graviditetstest i mitt rum"

av sofia

13 Februari 2023

"Min svärmor rotar bland mina grejer och för att avslöja henne gömde jag ett falskt graviditetstest i mitt rum"
Advertisement

Låt oss inse att förhållandet med en svärmor oftast inte är det mest idylliska av alla familjeband. Visserligen är detta inte en regel som gäller för alla och det finns de som har en utmärkt relation med sin partners mamma, men det finns fall där det inte går att komma överens trots att man faktiskt anstränger sig. Det handlar inte bara om att "respektera" vissa roller, utan om att man kanske inte fungerar tillsammans på grund av hur olika man är, vilket är något som bortom den familjerelation man har, skulle kunna uppstå mellan vem som helst.

För kvinnan vi vill berätta om var det just så och trots att hon var lyckligt gift med sin man tvingades hon ta itu med sin påträngande svärmor. Låt oss berätta närmare.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Historien berättades av vår huvudperson i ett långt inlägg på Reddit där kvinnan berättar om hur hon avslöjade sin påträngande mans mamma. "Min svärmor flyttade in hos oss i en månad - börjar hon - jag började genast märka att möblerna och många av mina saker hade flyttats på i mitt sovrum. Jag vet att min man inte gör sånt här, så jag tänkte genast på hans mamma".

Kvinnan påpekade detta för sin man och pratade med honom om att hon kände ett visst obehag vid tanken på att hennes svärmor skulle rota runt i deras sovrum, men mannen svarade bara att hans mamma aldrig skulle ha gjort något sådant. Ändå hände det, så hur skulle hon kunna bevisa det?

"Jag kunde inte installera en kamera i huset - fortsatte hon - Det såg inte bra ut, så jag kom på ett annat sätt för att avslöja henne. Jag köpte ett positivt falskt graviditetstest och gömde det i papperskorgen i vårt sovrum, en korg som ställs bakom garderoben - fortsatte hon - Dagen efter lämnade både min man och jag huset och på mycket kort tid började jag få många samtal med vilka mina släktingar gratulerade mig till den underbara nyheten. Hon hade hittat det"

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Till och med hennes man skulle tydligen ha rusat till hennes jobb för att prata med henne om det här och fråga henne varför hon inte hade talat om det för honom först. När mannen kom dit berättade hon allt för honom, nöjd över att hon avslöjat sin svärmors beteende. Synd bara att hennes man inte tog det särskilt bra.

"Även om det var tydligt att mamman hade snokat, avledde han samtalet genom att säga att det största problemet inte var det utan min lögn om graviditeten - berättar författaren till inlägget - Han bad mig göra ett test igen för att vara säker och tyckte att jag hade gjort fel för att jag hade använt något som hans mamma verkligen längtar efter emot henne”.

Ett bevis som istället för att ge henne bekräftelse fick motsatt effekt, vilket fick henne att tvivla över det hon hade gjort. Vad skulle du vilja säga till henne, gjorde hon fel i att försöka skydda sin integritet eller inte?

Advertisement