"Förälskad, men inte slav": Det här paret bor i skilda hus och förklarar alla fördelar med detta

av sofia

23 Maj 2023

"Förälskad, men inte slav": Det här paret bor i skilda hus och förklarar alla fördelar med detta
Advertisement

När du växer upp går du igenom olika faser av livet. När man väl når vuxen ålder är det ofta dags att utvärdera situationen lite och fastställa sina prioriteringar och därefter gå vidare "mot nästa steg". Om vi pratar om ett förhållande, ett sammansvetsat och stabilt par, tänker vi omedelbart på hur vi kan få det dyrbara förhållandet att utvecklas ännu bättre. Många väljer att tillbringa resten av sina liv tillsammans genom att gifta sig, medan andra människor helt enkelt bara flyttar ihop.

Men paret som är huvudpersoner i denna berättelse har sitt eget sätt att se saken på. De älskar och respekterar varandra och av denna anledning väljer de att... hålla sig ifrån varandra.

via Elpais

Advertisement
RDNE Stock project/Pexels - Not the actual photo

RDNE Stock project/Pexels - Not the actual photo

För två människor som lever i ett förhållande är det nästan en självklarhet att vid en viss tidpunkt flytta ihop. Men det finns nu för tiden flera människor som väljer mindre självklara alternativ.

Som Ana Llopis, 35 år gammal, och Juan Carlos Gómez, 46 år gammal, som baserade sin romantiska relation på ett "heligt mantra": ja till att vara tillsammans, men jag bor i mitt hus och du i ditt.

Han är astrofysiker och hon är översättare, de bor cirka fyrtio minuter ifrån varandra och har dejtat i 3 år bara på helger och tänker inte "gå längre" än så. Orsaken till detta?

Advertisement
publicdomainpictures.net - Not the actual photo

publicdomainpictures.net - Not the actual photo

De vill inte ge upp sin självständighet och är övertygade om att den individuella friheten på något sätt måste "bevaras". Samlevnad ses ur deras synvinkel som en kompromiss som helt enkelt inte är nödvändig: man kan älska varandra även i separata och egna utrymmen utan att behöva tillgodose önskemålen eller behoven hos den som finns vid ens sida.

Och de är inte de enda som tycker så, då en 70-årig änka har hittat en ny partner och har gjort ett starkt uttalande: "Jag kommer inte längre att plocka upp någon annans underkläder vid 70." Och självklart är hon också av åsikten att det är ett alternativ att bo tillsammans, men inte det enda sättet! "När min man gick bort insåg jag att jag hade varit en slav hela mitt liv, visst, det fanns mycket kärlek, men jag var fortfarande inte helt fri", tillade hon.

Många andra par har delat berättelser som liknar dessa och därför verkar det vara tydligt: att bo tillsammans är inte en skyldighet eller ett mål som bör uppnås. Snarare är det helt enkelt något för de människor som kanske redan är självständiga i sig själva och inte behöver ett tomrum att fylla, utan någon att dela sin vardag med. Vad tycker du om det här?

Advertisement