En 17-åring tvingas avstå allt för att sitta barnvakt åt sin lillebror under dagen

av sofia

03 April 2023

En 17-åring tvingas avstå allt för att sitta barnvakt åt sin lillebror under dagen
Advertisement

Att hamna i diskussion med andra människor är en del av vardagen och även om man inte söker efter dessa konflikter medvetet, finns det alltid en risk att man hamnar i en situation där man blir oense med andra. Naturligtvis behöver detta inte alltid vara negativt och det finns sunda och konstruktiva diskussioner som ligger långt ifrån ociviliserat beteende och slagsmål. Förmodligen är en av de relationer som ger upphov till mest konflikt den mellan föräldrar och barn, särskilt under den känsliga tonårsfasen.

Huvudpersonen i den här historien är bara en tonåring som definitivt har hamnat i strid med sin familj. Låt oss ta reda på orsakerna.

via Reddit

Advertisement
Danik Prihodko/Pexels - Not the actual photo

Danik Prihodko/Pexels - Not the actual photo

Den här pojken, bara 17 år gammal, vände sig till ett berömt forum på nätet för att han var upprörd. Han har tagit hand om sin lillebror i mer än ett år. Han får visserligen betalt av sin mamma för att göra det. Så vad är problemet undrar du kanske?

Jo, det finns ett problem och det är också ett ganska stort sådant. Han tar inte hand om sin lillebror bara då och då, utan snarare varje dag och 11-12 timmar om dagen, i totalt nästan 60 timmar i veckan. Lönen han får för denna tunga börda är bara 150 dollar i veckan.

Pojken är glad över att kunna hjälpa sin mamma och pappa, som båda jobbar många timmar om dagen, men han lycks inte avsätta tillräckligt med tid för sig själv, han lyckas inte heller lägga undan tillräckligt med pengar för att kunna utföra sina projekt. Så han bestämde sig för att konfrontera sin mamma för att tala om för henne hur han kände. Det gick inte särskilt bra.

Advertisement
Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

Tonåringen talade om för kvinnan hur han såg på saken, men hon blev bokstavligen rasande, kallade honom otacksam och påpekade att det redan var generöst av henne att ge honom pengar för att vara med sin bror.

Den unge mannen fortsatte dock argumentera och påpekade för sin mamma att han i princip var "låst" under 60 timmar i veckan under vilka han inte kunde träffa någon eller utföra någon typ av aktivitet. Han förklarade för henne att han inte ens kunde utföra någon form av sport. Familjen bor dessutom på en isolerad plats och utan bil finns det ingen möjlighet att ta sig fram lätt. Så killen kunde inte träffa sina vänner och påpekade för sin mamma att han genom att ta vilket deltidsarbete eller ännu hellre heltidsjobb som helst kunde ha tjänat mycket mer pengar än hon var villig att ge honom. Kvinnan ville inte diskutera saken och upprepade att det var hans jobb att hålla ett öga på sin bror tills han skulle börja skolan, alltså i ytterligare 3 år.

Communityn hade inga tvivel om vilken sida de skulle ställa sig på och alla rådde honom starkt att lämna det huset så snart som möjligt och tyckte att hans mamma ställde krav som gick långt utöver det "normala".Vem tycker du har rätt?

Advertisement