Jag sa till min syster att hon är orsaken till att vår familj håller på att förstöras. Gjorde jag fel?

av sofia

08 Juni 2023

Jag sa till min syster att hon är orsaken till att vår familj håller på att förstöras. Gjorde jag fel?
Advertisement

När vi pratar om familj har vi i åtanke, i de flesta fall, en säker plats, trygga och pålitliga människor som kan stötta oss och finnas där. Men i varje familj, sedan världens begynnelse, har det alltid funnits konflikter och bråk som kan uppstå från de minsta händelser och till och med leda till en separation eller skilsmässa.

För huvudpersonerna i denna berättelse var det just detta som hände. En bror och systers relation förstördes och anledningen till detta är tyvärr mycket tragisk.

via Reddit

Advertisement
Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

En 24-årig man har ifrågasatt sitt beslut att avslöja en oroande familjehemlighet för sin äldre syster Anne som är 26. Frustrerad över en rad saker som har inträffat under de senaste åren har han bestämt sig för att göra ett inlägg och vända sig till ett välkänt forum för att ta reda på om han hade fattat det bästa beslutet eller inte.

Den unge mannen sa att hans familj går igenom en svår och jobbig period. Hans föräldrar har bestämt sig för att separera och begära skilsmässa.

Nyheten i sig chockade honom, men när han försökte ta reda på orsakerna till att hans föräldrar hade tagit till en så drastisk lösning, blev han väldigt förvånad.

Advertisement
Timur Weber/Pexels - Not the actual photo

Timur Weber/Pexels - Not the actual photo

Det har faktiskt visat sig att den enda orsaken till deras separation har ett exakt namn: Anne. Mannen hävdar att hans syster alltid har varit en problematisk tjej: hon blev utkastad från college för bedrägeri och andra handlingar som inte var i enlighet med anständigt uppförande och sedan dess har hon inte gjort annat än att vara hemma och lata sig. Hon känner inte det minsta behov av att hitta ett jobb och lever på sina föräldrar.

Kvinnan fick till och med stöd genom psykologisk hjälp, men hon har aldrig lyckats gå i terapi i mer än ett år på grund av hennes ständiga lögner och hennes upprepade frånvaro. Så mamman orkade vid ett visst tillfälle inte mer och bestämde sig för att kasta ut den där hänsynslösa och "slappa" dottern ur huset. Detta ledde till många diskussioner med hennes man som inte var överens och i slutändan ledde till att de skilde sig.

Brodern, som blev irriterad över hela situationen, "exploderade" till slut och avslöjade sanningen för Anne: "Det är ditt fel att mamma och pappa skiljer sig, de har sagt det till mig!".

Anne blev helt chockad när hon fick höra den jobbiga sanningen och anklagar nu sin bror för att vara en hemsk människa för att han sa detta till henne. Vem tycker du har rätt?

Advertisement