En rik kvinna avlider och grannarna hinner roffa åt sig hela arvet innan barnbarnet

av sofia

01 Juli 2023

En rik kvinna avlider och grannarna hinner roffa åt sig hela arvet innan barnbarnet
Advertisement

En av de mest känsliga frågorna att ta itu med "inom familjen" är den som rör uppdelningen av en avliden persons tillgångar. Vi pratar om arv som mycket ofta är en orsak till konflikt och osämja mellan släktingar. Pengar, fastigheter, värdefulla föremål "bestrids" i vissa fall i hopp om att förbättra sin ekonomi eller sina levnadsvillkor åtminstone lite.

För att undvika problem, såsom diskussioner och orättvisor som snabbt kan urarta och leda till förhastade handlingar, upprättas ett dokument med specifikt juridiskt värde: testamentet. Men tänk om detta värdefulla papper senare ändrades i allra sista stund? Detta är precis vad som hände i den här historien, låt oss kika på detaljerna.

via 9now.nine

Advertisement

A family has been left empty-handed after a court decision handed strangers the keys to their relative's multi-million-dollar properties. #9ACA

Pubblicato da A Current Affair su Giovedì 11 marzo 2021

Allt började när David Moore och hans partner, Dee Andreasen, bestämde sig för att köpa ett hus på 70 Louisa Road, i Birchgrove, i Sydneys Inner West. De beskrev sin då nya bostad som "det fulaste huset i det finaste kvarteret".

På kort tid hade de bildat en djup vänskap med Barbara Murphy, som ägde några fastigheter på samma gata. Den gamla kvinnan hade alltid haft en "näsa för affärer" och ägde tack vare en rad investeringar en ansenlig fastighetsportfölj.

Flera år senare, vid 83-års ålder, dog Mrs. Murphy och lämnade 25 000 dollar i arv till sina grannar. Hennes bröder, Don och Marion, skulle istället ha rätt till de återstående 11 miljonerna av hennes egendom.

Men för grannarna verkade den summan inte räcka och enligt dem hade de rätt till alla kvinnans egendomar och därför vände de sig till en domstol.

Advertisement
Fabio Pozzebom/ABr/Wikimedia - Not the actual photo

Fabio Pozzebom/ABr/Wikimedia - Not the actual photo

Sanning var att de först vände sig till Murphys bröder och försökte "få dem att resonera", men de - som blev helt chockade - vägrade att acceptera den begäran, och bedömde det hela som helt meningslöst. Så slutligen hamnade de i rätten.

Den juridiska kampen pågick i 6 år, under vilken både Don och Marion, Murphys bröder, dog. Marions styvbarn, Carol Gaarde, David Hickman och Shirley Archer var därför övertygade om att den avlidna kvinnans alla tillgångar nu steg till drygt 40 miljoner dollar genom direkt familjearv. Och juridiskt sett var det så.

Men domstolens dom chockade alla: ett löfte hade gjorts för flera år sedan mellan grannarna och Barbara.

The couple's elderly neighbour had promised them her whole estate but only left them $25k in her will. They took legal action against her family and won.

Pubblicato da Daily Mail Australia su Martedì 27 ottobre 2020

David och hans fru Dee hade gjort en överenskommelse med den gamla kvinnan: två villkor måste uppfyllas för att kunna njuta av hela hennes arv.

För det första skulle paret inte få göra några strukturella förändringar på fastigheten som skulle kunna hindra husens vackra hamnutsikt. För det andra, eftersom hon inte hade några barn eller nära familj i Sydney, frågade hon om de skulle vara intresserade av att ta hand om henne så att hon inte behövde tillbringa resten av sitt liv på ett äldreboende. Paret gick med på detta och höll sitt ord.

Till slut gav domaren dem rätt och ansåg att paret faktiskt hade respekterat kvinnans önskemål.

Marions styvbarn blev chockade över domstolens beslut, men kunde inte göra annat än att acceptera det. Håller du med om domarens dom? Låt oss få veta i kommentarerna!

Source:

Dailymail

Advertisement