Kvinnan lämnar sin bil i bara 4 minuter: vid återvändandet blir hon förvånad

av Titti Carlberg

02 September 2023

Kvinnan lämnar sin bil i bara 4 minuter: vid återvändandet blir hon förvånad
Advertisement

Vanor och beteenden - oavsett om de är bra eller dåliga - är svåra att ändra och om det inte finns någon giltig anledning att göra det... tja, då är det praktiskt taget omöjligt att det händer. Men om inget förändras inom oss betyder det inte att inget kan förändras runt omkring oss. Men låt oss försöka tydliggöra saker och ting.

En 65-åriga kvinna befann sig plötsligt i en originell situation, en som hon inte kommer glömma i första taget. Trots att hon inte hade gjort något utöver det vanliga om och om igen av rutin under de senaste 30 åren.

via Everyeye

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Hennes namn är Piera Verrua, tandläkare och den sällsynta händelsen inträffade i Cuneo, Italien. Kvinnan hade kört till sin mottagning och som vanligt hade hon parkerat sin bil, en Opel, nära mottagningen. Hittills inget konstigt, men när hon strax därefter bad sin assistent flytta på bilen fick hon en obehaglig nyhet: en parkeringsbot på bilens vindruta.

Kvinnan blev chockad: på bara 4 minuter från det att hon parkerat bilen hade hon fått en p-bot men inte för en "vanlig" anledning. Hon hade inte felparket eller något liknande, men hade fått böter på 159 euro för sin "överträdelse".

Men vad hade hon gjort för fel?

Advertisement
Luigi Bondani/Facebook

Luigi Bondani/Facebook

Fönstren. Kvinnan hade lämnat 3 fönster nervevade med tanke på den höga temperaturen den dagen (35 grader) bara för att släppa ut värmen från bilen. Det fanns ingen skugga i det området och hon hade tyckt att det var det mest förnuftiga att göra.

Icke desto mindre tillämpade den rättrådiga polismannen Fabrizio Biolè, med ansvar för böter, en italiensk lag med regeln enligt vilken det är straffbart att lämna en bil "exponerad" och lättillgänglig. Det handlar om artikel 158 paragraf 4-6 i trafiklagen, enligt vilken - kort sagt - stöld eller manipulering av ett fordon aldrig får gynnas på något sätt. Regeln kan tyckas tveksam, men den lagstiftades faktiskt av en god anledning.

Tidigare, i Cuneo hade en bil parkerats utan handbromsen ilagd och växeln i friläge, bilen rullade iväg in i flera andra bilar. Så att lämna fönster öppna kan lätt tillåta någon att replikera den händelsen.

Piera, även om hon var förvånad, beslutade att inte överklaga boten - trots tanken på polismannens tillämpning av den regeln utan ett minimum av "elasticitet" - utan betalade böterna i sin reducerade form enligt italiensk lag.
Vad tycker du om det? 

Advertisement