En 18 månader gammal bebis dog på grund av att hans mamma matade honom med en icke välbalanserad vegansk diet

av sofia

20 Maj 2023

En 18 månader gammal bebis dog på grund av att hans mamma matade honom med en icke välbalanserad vegansk diet
Advertisement

Det finns fall i livet där vi serveras "den suraste av citroner" och vi måste bara försöka vänja oss vid den intensiva och obehagliga smaken. Att någon avlider, en person som är kär för oss, är det värsta som kan hända oss och kanske har det just den smaken. Även om det inte kan ta tillbaka någon som är borta, har omständigheterna som ledde till den förlusten fortfarande en stark inverkan på oss. Särskilt om det finns ett ansvar från någons sida, om en person är inblandad, om han eller hon är medbrottsling till tragedin som har inträffat.

I dagens berättelse fick en mamma ta itu med just den personen: sig själv.

via Nypost

Advertisement
 NBC2 News/Youtube/Screenshot

NBC2 News/Youtube/Screenshot

Sheila O'Leary, 40 år gammal, är ​​mamma till 3 barn. Den yngsta av dem, Ezra, var bara 18 månader gammal och tyvärr finns han inte längre. Enligt juryn i Cape Coral i Florida, beror orsaken till spädbarnets för tidiga död på hans kost: en obalanserad kost, en undernäring som verkar ha lett till denna tragedi.

Pojken vägde bara 8 kilo och följde en vegansk kost bestående av endast modersmjölk, rå frukt och grönsaker och samma diet ålades även de andra 2 barnen. Men något måste ha gått väldigt snett för Ezra klarade sig inte.

När all fakta väl hade undersökts hade domarna inga tvivel om hur de skulle gå tillväga och fällde sitt hårda straff.

Advertisement
 NBC2 News/Youtube/Screenshot

NBC2 News/Youtube/Screenshot

Skyldig. Livstids fängelse för kvinnan som dömdes till 65 års fängelse. Hennes man, Ryan Patrick, har också haft allvarliga problem med lagen förstås och paret har åtalats för hela 6 punkter och nu väntar mannen på rättegång och riskerar att få samma resultat som sin fru.

Lilla Ezra, enligt medicinska rapporter, skulle ha avlidit som ett resultat av diverse komplikationer som uppstod på grund av en mycket obalanserad kost där vissa grundläggande näringsämnen, som proteiner, saknades.

Dessutom skulle denna fruktansvärda händelsen förmodligen ha kunnat undvikas då ett chockerande uttalande släpptes angående den stackars lilla pojkens död.

NBC2 News/Youtube

Det verkar faktiskt som att den lilla killen inte hade ätit på flera dagar: "Det här barnet har inte ätit. Han dog av svält när han bara var 18 månader gammal", förklarar Francine Donnorummo, chef för enheten för särskilda offer.

Domstolen slog också fast att Sheila aldrig mer får ha någon form av kontakt med sina överlevande barn då även de visade sig vara undernärda och långt ifrån friska.

En diet eller kanske snarare "en matfilosofi", är något som bör respekteras även av de som inte delar samma övertygelser, men hur man än bestämmer sig för att att äta bör man alltid sträva efter en välbalanserad kost för att hålla sig frisk och framförallt när det involverar barn som växer och utvecklas. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement