En man har levt i 82 år utan att någonsin ha sett en kvinna

av sofia

01 Mars 2023

En man har levt i 82 år utan att någonsin ha sett en kvinna
Advertisement

Nuförtiden verkar det helt osannolikt att föreställa sig att en person aldrig har sett en kvinna eller en bil. Det räcker med att sträcka ut huvudet från dörren för att inse att gatorna kryllar av bilar och, naturligtvis, även av kvinnor, såväl som män. Ändå ger nyheterna oss exempel på män som aldrig ha sett en kvinna i hela sitt liv. En av dem är huvudpersonen i denna berättelse, en gammal ortodox munk som under sin existens bara hade sett män. En alldeles ofattbar historia för de flesta av oss, men som ärligt talat inte är den enda. Är du nyfiken på att veta hur något sådant kan ha hänt?

via Reddit

Advertisement
Reddit

Reddit

En man har nått 82-års ålder utan att någonsin ha sett en kvinna. Det verkar omöjligt, men Mihailo Tolotos har bott hela sitt liv i ett ortodoxt kloster på berget Athos, Grekland, utan någon möjlighet att utforska världen runt omkring honom. Det sägs att Tolotos föddes 1856 och aldrig lärde känna sin mamma, som dog strax efter förlossningen. Detta förklarar delvis varför Tolotos aldrig har kunnat se en kvinna, inte ens sin mamma. Pojken fostrades av ortodoxa munkar i ett kloster på berget Athos och har alltid haft mycket specifika och stela regler, bland dessa fanns bland annat ett förbud för kvinnor att komma in i klostret.

Som om det inte vore nog, avstod Tolotos fullständigt all relation med omvärlden, eftersom han aldrig lämnade dessa fyra väggar. Det hade räckt att förflytta sig enbart lite för att kunna komma i kontakt med den moderna världen och det kvinnliga könet, men det sägs att det aldrig blev så.

Advertisement
Pixnio/ Not the actual photo

Pixnio/ Not the actual photo

Det enda sättet som den gamle munken kunde föreställa sig och lära sig något om kvinnors existens var genom andra mäns berättelser och genom beskrivningar i böcker. Han fick dock aldrig se en livs levande kvinna och avslutade sitt liv vid 82 års ålder, utan att någonsin ha verkat haft denna naturliga nyfikenhet. I en artikel som berättar om munken läser vi att han "inte ens hade sett en bil, en film eller ett flygplan" och att det förmodligen kommer att vara nästan omöjligt att hitta en annan person som honom i framtiden.

Advertisement